Infotainment

NFT Ciapan Pertama Jack Dorsey Di Twitter Ingin Dijual Pada Harga Hampir RM201 Juta

NFT Ciapan Pertama Jack Dorsey Di Twitter Ingin Dijual Pada Harga Hampir RM201 Juta
NFT Ciapan Pertama Jack Dorsey Di Twitter Ingin Dijual Pada Harga Hampir RM201 Juta 1

Pengasas Twitter iaitu Jack Dorsey telah pun meletakkan jawatan beliau sebagai CEO dan digantikan oleh Parag Agrawal. Beliau juga percaya dengan masa depan kripto dan baru-baru ini hadir dengan produk fizikal dompet kripto Rockey.

Bulan Mac tahun 2021, Jack Dorsey telah menjual ciapan pertama beliau di Twitter dalam bentuk token tidak boleh berbaur atau NFT. Ciapan ini telah dibeli oleh Sina Estavi iaitu CEO kepada Bridge Oracle, sebuah syarikat rantaian blok yang berpusat di Malaysia pada harga menghampiri RM12 juta.

Jack turut menyumbang kutipan yang diterima kepada GiveDirectly iaitu badan kebajikan di Afrika. Terkini, Sina Estavi pemilik ciapan pertama di Twitter ingin menjual NFT.

Harga jualan yang diletakkan adalah 14,969 ETH (Ethereum), yang bernilai $47,642,435.06 iaitu menghampiri RM201 juta. Jika berjaya dijual, 50% daripada nilai itu akan diberikan kepada GiveDirectly. Jack turut mempersoalkan Sina kenapa tidak beri sahaja 99% daripada jumlah keseluruhan.

NFT Ciapan Pertama Jack Dorsey Di Twitter Ingin Dijual Pada Harga Hampir RM201 Juta 2


NFT Ciapan Pertama Jack Dorsey Di Twitter Ingin Dijual Pada Harga Hampir RM201 Juta 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo

Back to list