Infotainment

Nyawa Keluarga Terancam, Arwah Ketua Mafia Tiba-Tiba…

Nyawa Keluarga Terancam, Arwah Ketua Mafia Tiba-Tiba... 1

Nyawa Keluarga Terancam, Arwah Ketua Mafia Tiba-Tiba... 2

Apa yang jadi bila ayah yang disangka sudah meninggal dunia, sebenarnya, mungkin masih hidup? Dah kenapa nak palsukan kematian sampai macam tu sekali? Adakah sebab nak lindungi harta keluarga? Sebab kuasa? Atau ada sebab lain?

Nyawa Keluarga Terancam, Arwah Ketua Mafia Tiba-Tiba... 3

Tapi bila ayah yang dikatakan sudah meninggal tu seorang ketua mafia, semuanya mungkin! Jo (lakonan Remy Ishak) menyedari bahawa ayahnya, Baha Don (Othman Hafsham), mungkin masih hidup.

Jo yang terpaksa pulang ke Malaysia sebelum ini terpaksa melupakan cita-citanya sebagai chef selepas bapanya meninggal dunia. Alih-alih dapat tahu, mungkin Baha Don, masih hidup? Memang penuh dengan plot twist!

Nyawa Keluarga Terancam, Arwah Ketua Mafia Tiba-Tiba... 4

Menurut Khir Rahman yang memegang watak Mat Don,

“Tak mungkin boleh teka kehidupan keluarga Baha Don, plot twist memang gila, bro.”

Bukan saja banyak plot twist, untuk kali ini khabarnya ada yang nak musnahkan keluarga Baha Don! Alamak, siapa pula berani cari pasal dengan keluarga mafia ni? Adakah associate adalah dalangnya? Atau Baha Don ada musuh lain? Nak tahu, siapa punca, kenalah tonton sampai habis siri komedi ini.

Nyawa Keluarga Terancam, Arwah Ketua Mafia Tiba-Tiba... 5

Bagi musim yang pertama, Siri Viu Original, Keluarga Baha Don telah berjaya memenangi dua anugerah di Asian Academy Creative Awards (AACA) pada tahun 2019. Sejak disiarkan pada Julai 2019, drama bersiri ini telah pun memperoleh sebilangan besar peminatnya sendiri.

Pelakon-pelakon terdahulu yang membintangi siri asal Keluarga Baha Don seperti Remy Ishak (Jo Don), Jihan Muse (Kesuma), Mark Adam (Angelito), Khir Rahman (Mat Don), Susan Lankester (Mama Don), Sharifah Aleysha (Ucu Don), Melissa Campbell (Suzi Faye), kembali dalam sekuel kali ini.

Nyawa Keluarga Terancam, Arwah Ketua Mafia Tiba-Tiba... 6

Menariknya untuk musim kali ini, penonton juga dapat menyaksikan penampilan istimewa daripada pelakon hebat seperti Tony Eusoff, Amy Mastura, Azman Hassan dan Marsha Milan!

Nyawa Keluarga Terancam, Arwah Ketua Mafia Tiba-Tiba... 7Nyawa Keluarga Terancam, Arwah Ketua Mafia Tiba-Tiba... 8

Jangan lupa untuk saksikan Keluarga Baha Don musim 2 hari ini di Viu. Anda juga boleh muat turun aplikasi Viu secara percuma di App Store dan Google Play. Boleh juga layari Viu di www.viu.com. Apa tunggu lagi, jom muat turun Viu sekarang!

Nyawa Keluarga Terancam, Arwah Ketua Mafia Tiba-Tiba... 2
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source link
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo