Infotainment

Oculus Mengacah Project Cambria – Peranti Realiti Terimbuh Premium

Oculus Mengacah Project Cambria  – Peranti Realiti Terimbuh Premium
Oculus Mengacah Project Cambria – Peranti Realiti Terimbuh Premium 1

Bagi menyokong duniameta oleh syarikat induk Meta yang akan memaparkan grafik yang lebih realistik kelak, Oculus telah mengacah Project Cambria peranti realiti terimbuh mereka yang seterusnya. Hanya imej samar sahaja dikongsi ketika acara Facebook Connect tetapi beberapa maklumat menarik telah dikongsi mengenainya.

Oculus Mengacah Project Cambria  – Peranti Realiti Terimbuh Premium
Oculus Mengacah Project Cambria – Peranti Realiti Terimbuh Premium 8

Project Cambria adalah peranti realiti terimbuh mercu yang bakal dijual pada harga yang lebih tinggi berbanding Quest. Malahan ia bukanlah pengganti kepada Quest 2 sebaliknya menjadi platform untuk Oculus menguji teknologi terkini yang telah dibangunkan. Antaranya ialah penggunaan lensa pankek yang mengecilkan komponen optik berbanding yang digunakan sekarang.

Oculus Mengacah Project Cambria – Peranti Realiti Terimbuh Premium 3
Oculus Mengacah Project Cambria – Peranti Realiti Terimbuh Premium 9

Sistem Passthrough yang disokong Oculus selama ini akan akhirnya membenarkan imej berwarna. Oculus membayangkan pemakai Project Cambria melakukan kerja dalam dunia maya tetapi dengan kawalan yang lebih jitu. Ini dilihat sebagai penambahbaikan kepada Oculus Infinite Office sedia ada.

Oculus Mengacah Project Cambria – Peranti Realiti Terimbuh Premium 4
Oculus Mengacah Project Cambria – Peranti Realiti Terimbuh Premium 10

Sensor tambahan pada Project Cambria akan membolehkan ekspresi wajah pemakai dibaca sebelum dimimik oleh avatar 3D yang digunakan di dalam duniameta ataupun sesi pertemuan secara realiti maya. Berdasarkan apa yang disebut oleh Mark Zuckerberg, Project Cambria ialah pesaing kepada Apple Glasses yang dijangka dilancarkan tahun 2022 juga pada harga premium. Project Cambria hanya akan diumumkan secara rasmi pada tahun 2022.

Oculus Mengacah Project Cambria – Peranti Realiti Terimbuh Premium 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo

Back to list