Artikel Terkini

Operasi SAR di tapak runtuhan batu kuari ditamatkan

Operasi SAR di tapak runtuhan batu kuari ditamatkan
Operasi SAR di tapak runtuhan batu kuari ditamatkan 1

IPOH – Selepas enam bulan operasi mencari dua mangsa yang tertimbus runtuhan batu di tapak kuari dekat Keramat Pulai di sini dijalankan, pasukan mencari dan menyelamat akhirnya menghentikan pencarian hari ini.

Ketua Polis Perak, Datuk Mohd. Yusri Hassan Basri berkata, operasi tersebut ditamatkan berikutan penemuan rangka tulang dipercayai milik kedua-dua mangsa dan dua bangkai jengkaut sejak kelmarin.

“Operasi yang disambung hari ini berjaya membawa keluar rangka jengkaut yang dipercayai dikendalikan mangsa kedua dari timbunan batu di tempat kejadian.

“Pencarian di kawasan berhampiran juga menemukan tulang dan cebisan pakaian disyaki milik mangsa kedua.

“Kesemua penemuan itu dihantar ke Jabatan Forensik Hospital Raja Permaisuri Bainun (HRPB) untuk tujuan bedah siasat dan ujian asid deoksiribonukleik (DNA) bagi pengesahan identiti,” katanya di sini hari ini.

Kejadian runtuhan batu di tapak kuari pada 8 Mac lalu sekitar pukul 9.15 pagi mengakibatkan dua mangsa tertimbus iaitu Itam Lasoh, 43, dan Kheow Loo Siew Soon, 49.

Seorang lagi mangsa berusia 35 tahun yang mengalami patah tulang kaki dihantar ke HRPB untuk rawatan, manakala rakannya berusia 38 tahun cedera ringan. – KOSMO! ONLINE


Operasi SAR di tapak runtuhan batu kuari ditamatkan 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo

Back to list