Infotainment

Papan Tanda Calon MUDA Parlimen Masjid Tanah Tarik Perhatian

Papan Tanda Calon MUDA Parlimen Masjid Tanah Tarik Perhatian
Papan Tanda Calon MUDA Parlimen Masjid Tanah Tarik Perhatian 1

Follow Untuk Isu-isu Viral Kemaskini Terkini

Pengerusi Parti Ikatan Demokratik Malaysia (Muda) Perak, Mutalib Uthman bakal mencabar penyandang kerusi Parlimen Masjid Tanah, Datuk Mas Ermieyati Samsudin daripada Perikatan Nasional (PN) dan Abdul Hakim Abdul Wahid daripada BN pada Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU15) yang akan ditentukan esok.

Artikel Berkaitan:

Terbaharu, Mutalib melancarkan janji beliau jika dipilih sebagai ahli parlimen Masjid Tanah. Keseluruhan manifesto beliau adalah terarah kepada kelangsungan hidup penduduk Masjid Tanah dan juga pemuliharaan kawasan bersejarah yang terdapat di kawasan dengan hampir 100,000 penduduk.

Melalui bebenang yang diciap oleh Mutalib Uthman di laman Twitter miliknya, antara fokus beliau jika diberi peluang untuk memimpin Masjid Tanah adalah dengan pemuliharaan tempat bersejarah seperti Makam Dol Said, Megalith Datuk Tua, Muzium Warisan dan Sejarah Naning dan Perigi Gaung.

Bagi kelangsungan hidup masyarakat Masjid Tanah pula, beliau berjanji akan membina sebuah trak lumba di jalan raya, meningkatkan jualan produk penduduk Masjid Tanah, membina sebuah McDonald’s, menaiktaraf pembangunan di Pengkalan Balak bagi menarik pelancong tempatan dan menjanjikan sebuah capaian internet yang pantas di kawasan Parlimen Masjid Tanah.

Perkara ini turut diterjemahkan melalui papan tanda yang dibina di sepanjang kawasan Masjid Tanah. Dalam ciapannya di laman Twitter, Mutalib berkata bahawa, “Muda adalah counter-culture. Kita bawa politik fun. Kita bawa politik cool. Yang penting kerja masih jalan!”

Ia bukan sahaja menarik perhatian penduduk tempatan, tetapi juga pengguna maya yang merasakan ini adalah satu idea yang kreatif untuk menarik pengundi Masjid Tanah.

Untuk rekod, Parlimen Masjid Tanah bakal menjadi medan perang pertama Mutalib dalam karier politiknya. Beliau bakal menghadapi saingan sengit oleh Barisan Nasional yang pernah menjadikan Masjid Tanah sebagai kubu kuat mereka. Cabaran ini ditambah pula dengan kehadiran Datuk Mas Ermieyati Samsudin dari Perikatan Nasional (PN) yang mempunyai rekod yang baik sepanjang menjadi ahli parlimen Masjid Tanah.


Papan Tanda Calon MUDA Parlimen Masjid Tanah Tarik Perhatian 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo