Infotainment

Paru-Paru Mungkin Ditebuk, Ebby Yus Mohon Doa Orang Ramai

Paru-Paru Mungkin Ditebuk, Ebby Yus Mohon Doa Orang Ramai
Paru-Paru Mungkin Ditebuk, Ebby Yus Mohon Doa Orang Ramai 1

Berdepan satu demi satu dugaan, pelakon dan pelawak Ebby Yus diduga lagi apabila dimasukkan ke Hospital Kuala Lumpur sejak empat hari lalu disebabkan masalah paru-paru berair.

Bukan mahu simpati, Ebby berkata dia mengharapkan doa yang baik-baik daripada orang ramai. Ujarnya, ada kemungkinan paru-paru perlu ditebuk untuk keluarkan air.

BACA: Diduga Lagi, Ebby Yus Dimasukkan Ke Hospital

“Keadaan sekarang okey. Doktor cuma cakap paru-paru saya ada air dan setakat ini, saya perlu ditahan di hospital untuk rawatan lanjut.

“Harap-harap keputusan imbasan nanti ‘bersih’. Kalau tidak, besar kemungkinan, paru-paru kena cucuk atau tebuk untuk keluarkan air bagi mengelakkan apa-apa jangkitan yang lebih teruk.

“Saya harapkan orang ramai mendoakan kesejahteraan dan kesembuhan saya. Saya taknaklah orang cakap saya cerita ini sebab nak raih simpati tapi saya percaya dengan kuasa doa, insya-Allah semuanya akan baik-baik sahaja,” katanya.

Reda dengan setiap dugaan menimpa dirinya, Ebby berkata dia percaya apa yang berlaku ada hikmah dan Allah yang menentukan segalanya.

“Saya reda dengan takdir Allah. Tapi, saya reda bukan bermakna saya berpeluk tubuh. Saya percaya apa yang berlaku, ada hikmahnya.

“Kita merancang tetapi yang tentukan segala-galanya Allah SWT. Kalau Dia izinkan rasa sakit itu sembuh atau kepayahan hidup itu diangkat, dengan izin-Nya pasti ia akan berlaku,” katanya.


Paru-Paru Mungkin Ditebuk, Ebby Yus Mohon Doa Orang Ramai 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo

Back to list