Infotainment

Pemandu Bezza Dipercayai Mabuk Lawan Arus Langgar Honda CR-V Dan Penunggang Motosikal

Pemandu Bezza Dipercayai Mabuk Lawan Arus Langgar Honda CR-V Dan Penunggang Motosikal
Pemandu Bezza Dipercayai Mabuk Lawan Arus Langgar Honda CR-V Dan Penunggang Motosikal 1


Langgan saluran Telegram kami untuk kemaskini berita baharu dan isu terkini.

VOCKET

Tular satu video berdurasi 2 minit 20 saat yang dirakam oleh pemandu lori yang menunjukkan sebuah Perodua Bezza dipandu secara melawan arus selepas didakwa melanggar Honda CR-V.

Pemandu Bezza itu memecut di lorong kecemasan untuk melarikan daripada tempat kejadian, bagaimanapun kereta tersebut telah melanggar pula seorang penunggang motosikal sehingga mangsa separuh mati.

Daripada rakaman video itu, kelihatan bahagian hadapan Bezza itu hancur remuk akibat melanggar motosikal dan terdapat kesan darah membasahi permukaan jalan raya itu.

Sekumpulan pengguna jalan raya lain memberhentikan kenderaan dan mengepung pemandu terbabit. Manakala, sebahagian lagi memberikan rawatan awal kepada mangsa sementara menunggu kehadiran ambulans.

Rakaman kejadian yang berlaku selepas Plaza Tol Panglima Garang itu membuatkan orang ramai ‘panas hati’ selepas melihat pemandu Bezza itu keras kepala dan bersikap kurang ajar walaupun dia sudah melanggar dua buah kenderaan.

Pemandu Bezza Dipercayai Mabuk Lawan Arus Langgar Honda CR-V Dan Penunggang Motosikal 4

Sumber Gambar: Twitter @syaliquee

Salah seorang orang awam yang berada di tempat kejadian memaklumkan keadaan penunggang motosikal itu agak teruk, kedua-dua kakinya patah dan mangsa tidak mampu berkata apa-apa semasa ambulans membawanya ke hospital.

Warganet turut berharap agar pihak berkuasa dapat menyelesaikan segera masalah pemandu mabuk melanggar pengguna jalan raya lain yang saban hari semakin meningkat jumlahnya.

Pada akhir bulan lalu 10 orang tercedera selepas sebuah SUV merempuh kedai makan. Baca lebih lanjut melalui pautan di bawah.

10 Orang Tercedera Selepas Pemandu HR-V Dipercayai Mabuk Rempuh Kenderaan Dan Kedai Makan

Konvoi Kereta Mewah Buat ‘Roadblock’ Tengah Lebuhraya, Dakwa Untuk Halang Pemandu Mabuk

Tular Rakaman Pemandu Dipercayai Mabuk Langgar Dan Seret Motosikal Undang Kemarahan Netizen


Pemandu Bezza Dipercayai Mabuk Lawan Arus Langgar Honda CR-V Dan Penunggang Motosikal 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo

Back to list