Infotainment

Penuh Misteri & Kejutan, ‘Rumah Belanda’ Di Tonton Cinema Bikin Penonton Tak Senang Duduk!

Penuh Misteri & Kejutan, ‘Rumah Belanda’ Di Tonton Cinema Bikin Penonton Tak Senang Duduk!
Penuh Misteri & Kejutan, 'Rumah Belanda' Di Tonton Cinema Bikin Penonton Tak Senang Duduk! 1
August 27th, 2021 | by Shira

Kini Trending

Penuh Misteri & Kejutan, 'Rumah Belanda' Di Tonton Cinema Bikin Penonton Tak Senang Duduk! 2

Hanya kerana ingin menyempurnakan tugasan yang diberi, seorang penulis sanggup menetap di sebuah Rumah Belanda yang penuh dengan kisah misteri. Sejarah hitam yang berlaku di rumah tersebut membuatkan si penghuni sering ‘dihantui’ dengan pelbagai kejadian pelik dan mistik. Namun adakah dia mampu bertahan menetap di Rumah Belanda sehingga penulisannya berjaya disiapkan atau sebaliknya? Jom saksikan Rumah Belanda di tonton Cinema.

Penuh Misteri & Kejutan, 'Rumah Belanda' Di Tonton Cinema Bikin Penonton Tak Senang Duduk! 4

Rumah Belanda mengisahkan tentang seorang penulis bernama Raya yang mendapat satu tugasan daripada seorang jutawan bernama Hilda untuk menulis biografi mengenai Aline. Untuk mendapatkan lebih fokus dengan tugasan yang diberikan, Hilda mencadangkan Raya menetap di rumah yang pernah didiami Eline semasa kecil. Berikutan daripada itu, suaminya telah menghantar Raya bersama dua orang anaknya ke Rumah Belanda tersebut.

Namun siapa sangka, sejak menetap di situ, pelbagai kejadian mistik berlaku dan membuatkan mereka sekeluarga ‘diganggu’ makhluk halus. Malah, Raya semakin tidak fokus dengan penulisannya dek gangguan daripada persekitaran Rumah Belanda tersebut. Bukan itu sahaja, pelbagai perselisihan yang berlaku sehingga hubungan antara Raya dan suaminya semakin dingin.

Rupa-rupanya kejadian yang menimpa Raya dan anak-anaknya adalah disebabkan sejarah hitam yang pernah berlaku di rumah tersebut pada suatu ketika dahulu. Disebabkan perasaan ingin tahu yang membuak buak, Raya mula berusaha merungkai kisah di sebalik Rumah Belanda itu.

Penuh Misteri & Kejutan, 'Rumah Belanda' Di Tonton Cinema Bikin Penonton Tak Senang Duduk! 6

Adakah Raya mampu bertahan menetap di Rumah Belanda untuk menyiapkan penulisannya? Adakah dia mampu membongkarkan kisah misteri di Rumah Belanda? Sama-sama kita saksikan kesudahan filem Rumah Belanda yang dilakonkan oleh barisan pelakon terkenal Indonesia iaitu Kelly Tandiono, Agung Udijana, Aida Nurmala, Grace Salsabil dan ramai lagi.

Hanya dengan langganan serendah RM4.90 sahaja, korang dah boleh layan filem Rumah Belanda di tonton Cinema. Tunggu apa lagi, jom kita bersantai dan tonton wayang bersama ahli keluarga di rumah.


Penuh Misteri & Kejutan, 'Rumah Belanda' Di Tonton Cinema Bikin Penonton Tak Senang Duduk! 8

The following two tabs change content below.


Penuh Misteri & Kejutan, 'Rumah Belanda' Di Tonton Cinema Bikin Penonton Tak Senang Duduk! 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo