Artikel Terkini

Perkasa ekonomi antara fokus Belanjawan Selangor 2023

Perkasa ekonomi antara fokus Belanjawan Selangor 2023
Perkasa ekonomi antara fokus Belanjawan Selangor 2023 1

PETALING JAYA- Pembentangan Belanjawan Selangor 2023 dalam Persidangan Dewan Undangan Negeri (DUN) Jumaat ini, akan memfokuskan kepada pemerkasaan kegiatan ekonomi negeri itu.

Menteri Besar Selangor, Datuk Seri Amiruddin Shari berkata, istilah ‘resilient’ (tahan uji) yang diperkenalkan dalam belanjawan lepas akan diperkasakan lagi supaya dapat menongkah gelombang kemeselatan ekonomi tahun hadapan.

“Negeri Selangor merupakan negeri yang boleh menongkah arus walaupun keadaan ekonomi dijangka mencabar tahun depan disebabkan oleh krisis bekalan dan geopolitik yang tidak seimbang.

“Pembentangan belanjawan jumaat ini akan diikuti dengan beberapa pindaan melibatkan enakmen luas dan juga berkenaan saraan ataupun pencen,” katanya kepada pemberita selepas sidang media Selangor Masters 2022, disini, hari ini.

Tambahnya lagi, beberapa inisiatif lain buat anak-anak muda, wanita, dan pemerkasaan ekonomi juga akan turut dibentangkan.

Sementara itu, Amiruddin berkata rang undang-undang penting akan dibentangkan seperti perbekalan (belanjawan), enakmen luas (pindaan) dan tubuh kerajaan negeri supaya undang-undang anti lompat parti dapat diselaraskan.

“Dua yang terpenting iaitu undang-undang perbekalan (belanjawan) dan pindaan terhadap undang-undang tubuh kerajaan negeri akan mula kita bentangkan esok,” katanya.

Terdahulu, belanjawan tersebut yang sepatutnya dibentangkan pada Oktober lepas, telah ditangguh ke 25 November ini, bagi memberi laluan kepada Pilihan Raya Umum Ke-15 (PRU15).- KOSMO! ONLINE.


Perkasa ekonomi antara fokus Belanjawan Selangor 2023 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo