Infotainment

Perkasakan Dirimu Wanita, Ini Tips Pakar Kesihatan & Kecergasan Untuk Kekal Sihat Dan Aktif!

Perkasakan Dirimu Wanita, Ini Tips Pakar Kesihatan & Kecergasan Untuk Kekal Sihat Dan Aktif! 2

Kini Trending

Perkasakan Dirimu Wanita, Ini Tips Pakar Kesihatan & Kecergasan Untuk Kekal Sihat Dan Aktif! 3

Tampil sihat dan aktif  sepanjang masa merupakan impian bagi setiap wanita. Siapa je yang nak sakit, betul tak? Bukan apa, kita selaku para wanita ni banyak tanggungjawab yang perlu dilaksanakan.

Maka tidak hairanlah Watsons mengambil insiatif untuk memperkasakan lagi wanita diluar sana dengan menganjurkan kempen Watsons GetActive Women’s Health, yang menjemput pakar Obstetrician Gyneologist, Dr Premitha & jurulatih kecergasan, Nadia untuk berkongsi tips bagaimana korang boleh jalani kehidupan yang sihat dan kekal aktif sentiasa.

Perkasakan Dirimu Wanita, Ini Tips Pakar Kesihatan & Kecergasan Untuk Kekal Sihat Dan Aktif! 4

Ha! mesti ramai dikalangan korang yang tak tahu bahawa tubuh badan wanita ni mengalami beberapa perubahan fasa sepanjang hayat kita. Fasa yang dimaksudkan ialah ketika tubuh mula akil baligh, kemudian diikuti dengan mengandung (peringkat awal), kehamilan, pertengahan umur dan menopause.

Setiap fasa ini berbeza dan nutrisi yang diperlukan tubuh juga berbeza. Jadi untuk kekal aktif, sihat dan cergas, korang kena buat pemilihan makanan yang tepat supaya nutrisi yang dibekalkan untuk tubuh mencukupi.

Episod 1: Understanding teenagers concerns

Melalui episod 1, Dr Premitha berkongsi pelbagai maklumat mengenai  perubahan hormon yang dialami oleh para gadis terutamanya mengenai kitaran haid dan tanda-tanda PMS. Maka, akan lebih mudah buat kita terutamanya para remaja untuk jaga kesihatan mental dan fizikal kita ketika melalui fasa-fasa ini.

Episod 2: Journey to adulthood

Penting untuk kita sebagai wanita menjaga kesihatan tubuh untuk meneruskan fasa kehidupan dewasa. Dalam episod 2 banyak nasihat yang dikongsikan oleh Dr Premitha tentang nutrisi yang diperlukan tubuh pada tempoh ini.

Episod 3: Living gracefully after age 45

Pada usia ini, kebanyakan wanita sudah mula  mengalami masalah kulit kering, garis halus pada wajah, kedutan dan masalah pingmentasi kulit. Jadi, episod 3 lebih fokus kepada apa langkah yang kita boleh ambil untuk mengurangkan masalah-masalah ini.

Paling best, Dr Premitha siap share produk-produk yang terbukti berkesan untuk membantu merawat masalah diatas. Awesome kan?

Perkasakan Dirimu Wanita, Ini Tips Pakar Kesihatan & Kecergasan Untuk Kekal Sihat Dan Aktif! 5

Bagi memperkasakan lagi para wanita, Watsons melalui kempen Watsons GetActive Women’s Health turut mengadakan cabaran GetActive selama 21 hari bersama-sama dengan jurulatih fitness, Nadia untuk membantu para wanita menyelesaikan masalah lemak berlebihan dibahagian perut, lengan dan macam mana nak kurangkan water retention di dalam tubuh kita.

Ada 3 episod kesemuanya. Korang wajib tonton. Nak tubuh yang lebih sihat dan tampil dengan lebih menawan? Inilah masanya!

Episod 1: Let trim up your belly fats

Macam yang korang semua tahu, masalah lemak berlebihan dekat perut ni, memang buat ramai wanita rasa insecure. Dah la masalah lemak berlebihan ni boleh jejaskan kesihatan tubuh. So, jom kita workout dan hilangkan masalah lemak berlebihan ni dengan bantuan coach Nadia.

Episod 2: Goodbye to ” bye bye arm”

Nak lengan yang mantap dan cantik untuk boost lagi confidence dalam diri? Ini dia senaman yang patut korang cuba. Mudah dan cepat. Beginner pun boleh buat.

Episod 3: Reduce water retentions

Dalam episod 3 ini, jurulatih Nadia akan bekongsi dengan korang rutin senaman yang boleh membantu mengurangkan water retention pada tubuh. Biasalah bila kita exercise, tubuh akan mengeluarkan air yang berlebihan melalui peluh dan rutin senaman yang tidak tepat pula boleh mengakibatkan tubuh mengalami kekurangan air pada tubuh. Maka, kita nak elak perkara ini terjadi.

Perkasakan Dirimu Wanita, Ini Tips Pakar Kesihatan & Kecergasan Untuk Kekal Sihat Dan Aktif! 6

Uishhh bukan sekadar jemput pakar untuk berkongsi tips dan senaman yang baik untuk tubuh kita semua, Watsons juga nak bagi diskaun 30% untuk semua produk kesihatan wanita. Letop kan?

Ye betul! Kunjungi Watsons yang berdekatan dengan korang atau buat pembelian secara online produk kesihatan wanita sekarang juga untuk menikmati diskaun sehingga 30%. Bukan itu sahaja, korang juga boleh dapatkan free consultation bersama pakar kesihatan di farmasi Watsons. Siap dapat kad kesihatan lagi. Onz tak onz?

Jadi, apa lagi yang korang semua nak? Watsons dah bagi semua. Pastikan korang follow video kesihatan dan senaman yng dikongsikan oleh Dr Premitha dan coach Nadia.

Jom sihat dalaman dan menawan luaran bersama Watsons GetActive Women’s Health!

 


Perkasakan Dirimu Wanita, Ini Tips Pakar Kesihatan & Kecergasan Untuk Kekal Sihat Dan Aktif! 7

The following two tabs change content below.

Perkasakan Dirimu Wanita, Ini Tips Pakar Kesihatan & Kecergasan Untuk Kekal Sihat Dan Aktif! 8
Perkasakan Dirimu Wanita, Ini Tips Pakar Kesihatan & Kecergasan Untuk Kekal Sihat Dan Aktif! 8Perkasakan Dirimu Wanita, Ini Tips Pakar Kesihatan & Kecergasan Untuk Kekal Sihat Dan Aktif! 2
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source link
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo