Infotainment

Pilih Tarikh ‘Cun’ 20.2.2022 Untuk Majlis Nikah, Zulin Aziz Selamat Bertunang – ‘Nak Mempercepatkan Benda Baik’

Pilih Tarikh ‘Cun’ 20.2.2022 Untuk Majlis Nikah, Zulin Aziz Selamat Bertunang – ‘Nak Mempercepatkan Benda Baik’
Pilih Tarikh 'Cun' 20.2.2022 Untuk Majlis Nikah, Zulin Aziz Selamat Bertunang – 'Nak Mempercepatkan Benda Baik' 1

Kini Trending

Pilih Tarikh 'Cun' 20.2.2022 Untuk Majlis Nikah, Zulin Aziz Selamat Bertunang – 'Nak Mempercepatkan Benda Baik' 2

Selepas dua tahun berkenalan dan menjalinkan hubungan cinta termasuk sebagai rakan kongsi perniagaan, Zulin Aziz dan Farhan Norzaini mengikat tali pertunangan, semalam.

Pilih Tarikh 'Cun' 20.2.2022 Untuk Majlis Nikah, Zulin Aziz Selamat Bertunang – 'Nak Mempercepatkan Benda Baik' 4

Foto: Kahnz Photograffiti / Jimmy Kamarudin

Majlis yang diadakan secara tertutup dan sederhana itu diadakan di kediaman abang Zulin di Segambut Dalam. Hanya keluarga terdekat kedua-dua belah pihak sahaja yang dijemput ke majlis tersebut. Menurut Zulin atau nama sebenarnya Farah Azleenda Abdul Aziz, dia dan tunang sepakat memilih untuk melangsungkan pertunangan semalam selepas pulang dari mengerjakan ibadah umrah pada hujung tahun lalu. Pada majlis berkenaan, Zulin turut menerima dua bentuk cincin (merisik dan bertunang) daripada tunangnya.

Alhamdulillah, Farhan melamar saya ketika berada di Madinah. Sebenarnya sudah lama kami merancang, akhirnya Allah memperkenankan doa saya ketika berada di Tanah Suci. Majlis pada malam ini juga diadakan serba ringkas. Malah atas permintaan keluarga kami hanya menjemput keluarga terdekat sahaja demi menjaga prosedur operasi standard ( SOP).

Ditanya mengenai Farhan yang berjaya memenangi hatinya sehingga terbuka hati untuk memilih lelaki itu sebagai teman sehidup semati, bekas penyampai radio Suria FM, percaya Farhan mampu membimbingnya ke jalan yang diredhai.

Dia seorang yang bertanggungjawab dan pandai mengambil hati keluarga. Dia juga seorang pendengar yang setia. Saya selesa bersama dengannya dan boleh meluahkan apa sahaja kepadanya.

Pilih Tarikh 'Cun' 20.2.2022 Untuk Majlis Nikah, Zulin Aziz Selamat Bertunang – 'Nak Mempercepatkan Benda Baik' 6

Foto: Kahnz Photograffiti / Jimmy Kamarudin

Sementara itu, Farhan menyifatkan Zulin sebagai seorang yang mempunyai hati yang tulus dan ikhlas serta pandai mengambil hati keluarganya.

Dia berada bersama saya di saat saya mengharungi detik paling hitam dalam hidup iaitu ketika saya kehilangan arwah ibu pada Oktober tahun lalu. Di situ saya tahu bahawa dialah wanita yang saya mahu sehidup semati. Malah arwah ibu pernah berpesan jika mahu memilih calon isteri, pilihlah wanita yang boleh menjaga saya seperti mana arwah menjaga saya. Dan Zulin ada ciri-ciri itu.

Disoal momen pertama kali mengenali Zulin, Farhan memberitahu dia cuba memberanikan diri menghantar mesej kepada Zulin menerusi Instagram (IG) selepas menonton rancangan Melodi di TV3.

Waktu itu saya sedang menonton rancangan Melodi bersama arwah ibu. Kebetulan ada paparan cerita Zulin tak jadi kahwin. Lepas tu arwah ibu cakap dia rasa kasihan dengan Zulin. Malah tak semena mena, arwah ibu tiba-tiba cakap tak kisah andai Zulin menjadi menantunya. Seterusnya, adik saya yang mendesak supaya mengirimkan mesej langsung kepada Zulin di IG. Saya memberanikan diri dan tak sangka dia membalas mesej. Masa itu saya fikir tak mungkin Zulin membalas mesej itu kerana saya hanya orang biasa di antara jutaan pengikutnya yang lain.

Pasangan ini menetapkan tempoh kurang dari sebulan untuk ikatan pertunangan dan merancang untuk berkahwin pada 20 Februari depan. Mereka sepakat memilih 20 Februari 2022 kerana tarikhnya cantik selain tidak mahu bertunang lama-lama dan mempercepatkan benda baik. Terdahulu, kisah keintiman pasangan ini mula dihidu sejak tahun lalu apabila Zulin berkongsi gambar bersama Farhan di Instagram pantas mencetuskan spekulasi.

Tanpa berselindung, Zulin sekitar Mac tahun lalu menerusi entri gambar berdua di Instagram (IG) yang dimuat naik turut berani memanggil Farhan dengan gelaran ‘B’ atau ‘Baby’ di ruangan kapsyen. Bagaimanapun ketika itu, Zulin diibaratkan hanya berkongsi ‘teaser’ mengenai hubungan mereka dan belum selesa bercerita lebih mendalam. Namun kunjungan mereka berdua ke Tanah Suci Makkah untuk mengerjakan ibadah umrah terus menguatkan lagi spekulasi bahawa hubungan mereka serius.


Pilih Tarikh 'Cun' 20.2.2022 Untuk Majlis Nikah, Zulin Aziz Selamat Bertunang – 'Nak Mempercepatkan Benda Baik' 8

The following two tabs change content below.

I became a writer to come as close as possible to the heart of the world.


Pilih Tarikh 'Cun' 20.2.2022 Untuk Majlis Nikah, Zulin Aziz Selamat Bertunang – 'Nak Mempercepatkan Benda Baik' 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo