Infotainment

Polis Jepun Menggunakan Iklan YouTube Bagi Memberikan Amaran Kepada Kaki Skodeng

Polis Jepun Menggunakan Iklan YouTube Bagi Memberikan Amaran Kepada Kaki Skodeng
Polis Jepun Menggunakan Iklan YouTube Bagi Memberikan Amaran Kepada Kaki Skodeng 1

Di Jepun mengambil video dan gambar individu tanpa kebenaran adalah salah di sisi undang-undang. Oleh sebab itu d Jepun sukar sekali melihat pengguna peranti pintar merakam video di tempat awam dan apabila video dimuat naik, wajah orang lain akan dikaburkan dari pandangan. Tetapi rakaman video secara rahsia masih berlaku dengan ia kemudian dimuat naik ke laman seperti YouTube.

Menurut laporan SoraNews, polis di Kyoto Jepun kini menggunakan pengiklanan bersasar YouTube untuk memberikan amaran kepada mereka yang menjadi kandungan skodeng ini. Apabila ada sejarah carian menggunakan kata kunci “kamera kecil” dan “skodeng” pada akaun pengguna, iklan yang memberikan amaran bawah aktiviti ini salah di sisi undang-undang akan dipaparkan sebelum video ditonton.

Ini ialah pendekatan yang agak di luar kotak oleh polis Jepun. Namun begitu reaksi dari pengguna Jepun adalah negatif kerana melihat pengiklanan bersasar menggunakan sejarah peribadi pengguna. Jika sekiranya anda di Jepun dan tidak menggunakan YouTube Premium tetapi melihat iklan di atas, ketahuilah aktiviti anda sedang dipantau pihak berwajib. Sejarah YouTube anda mendedahkan sisi gelap anda sendiri.

Polis Jepun Menggunakan Iklan YouTube Bagi Memberikan Amaran Kepada Kaki Skodeng 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo