Infotainment

Polis Sahkan ‘Dine-In’ Dalam Kenderaan Dilabel Melanggar SOP Dan Bakal Dikompaun

Polis Sahkan 'Dine-In' Dalam Kenderaan Dilabel Melanggar SOP Dan Bakal Dikompaun 2


Langgan saluran Telegram kami untuk kemaskini berita baharu dan isu terkini.

VOCKET

Seperti yang ramai sedia maklum, Malaysia kini berada dalam Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) di mana orang ramai tidak dibenarkan untuk menjamah makanan di restoran  atau premis. Selain itu, waktu operasi bagi restoran atau premis juga telah dipendekkan kepada jam 8 malam sahaja.

Terbaharu, Pesuruhjaya Polis Sarawak, Datuk Aidi Ismail memaklumkan tindakan kompaun boleh dikenakan ke atas pengusaha premis yang menyediakan servis dine-in di dalam kereta buat para pelanggan.

padi-house8

Gambar sekadar contoh. Sumber: Facebook Padi House Malaysia

Hal ini berikutan tindakan berkenaan dikatakan melanggar SOP sekaligus menasihatkan untuk menghentikan servis layanan sedemikian. Difahamkan, setakat ini sudah terdapat sebuah premis makanan di Miri dikompaun pada Jumaat lalu kerana menyediakan servis dine-in dalam kenderaan.

Dalam pada itu, sekiranya pembelian makanan secara bungkus atau pandu lalu masih lagi dibenarkan. Dimaklumkan larangan penawaran servis dine-in dalam kereta adalah bertujuan untuk mengawal penularan COVID-19 yang membimbangkan di negeri berkenaan.

Tular pada hari ini apabila kayu balak bersaiz luar biasa dilaporkan berada di R & R Temerloh sekaligus menimbulkan persoalan di kalangan netizen mengenai pengeluaran kayu balak berkenaan.Polis Sahkan 'Dine-In' Dalam Kenderaan Dilabel Melanggar SOP Dan Bakal Dikompaun 2
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source link
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo