Artikel Terkini

Pum Mangkuk Tandas Ada Dua Butang, Jangan Tekan Dua-Dua Serentak

Pum Mangkuk Tandas Ada Dua Butang, Jangan Tekan Dua-Dua Serentak
Pum Mangkuk Tandas Ada Dua Butang, Jangan Tekan Dua-Dua Serentak 1

Pum Mangkuk Tandas Ada Dua Butang, Jangan Tekan Dua-Dua Serentak. Kebanyakan tandas sekarang menggunakan mangkuk tandas jenis duduk. Perasan tak, pum mangkuk tandas ni ada yang jenis 2 butang. Satu besar dan satu kecil. Kenapa ye? ke anda pakai tekan je mana-mana?

Menjawab persoalan tersebut, Jamban King Steve melalui akaun TikTok miliknya ‘membongkar’ fungsi dua butang jamban ni. Video yang dimuatnaik Jamban King Steve mendapat perhatian warga net dan ditonton sebanyak 445.8 ribu kali di TikTok setakat ini.

Baca juga: Cuba Ikut 7 Tip Ni Untuk Tandas Sentias Bersih Dan Cantik

Melalui video unggahannya, lelaki ini menerangkan bahawa kedua butang pada tangki simbah mangkuk jamban ni berbeza fungsinya. Kalau korang tekan butang kecil, tangki simbah akan keluarkan tiga liter air ke dalam mangkuk jamban, manakala butang yang lebih besar pula akan keluarkan enam liter air.

Jadi, sekiranya korang buang air besar, disarankan untuk tekan butang besar. Kalau buang air kecil pula, tekan butang kecil dah memadai.

Namun, ada juga yang menekan ke dua-dua butang tersebut. Betul tak? Sebenarnya sikap tersebut akan menyebabkan belakunya pembaziran dan butan pum lebih mudah cepat rosak. Sebab tu, kalau eprhatikan ada je butang pum tandas ni yang tinggal sebelah je.

Pum Mangkuk Tandas Ada Dua Butang, Jangan Tekan Dua-Dua Serentak

@jambanking_kongmee_oe

Reply to @santadave29 fungsi jamban 2 button #jambanking #kongmee #tiktokguru #jombelajar #learnontiktok #jamban

♬ original sound – JAMBAN KING Steve🚽👑 – JAMBAN KING Steve🚽👑

Pum Mangkuk Tandas Ada Dua Butang, Jangan Tekan Dua-Dua Serentak 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo