Infotainment

Rambut Kering, Berminyak Dan Gugur Bukan Lagi Isu Besar Dengan Tips Ini

Rambut Kering, Berminyak Dan Gugur Bukan Lagi Isu Besar Dengan Tips Ini
Rambut Kering, Berminyak Dan Gugur Bukan Lagi Isu Besar Dengan Tips Ini 1

Jangan risau setiap masalah, ada produk yang mampu menyelesaikannya!

Jawapan buat setiap isu

1. Hujung rambut bercabang

Dah trim sebulan sekali pun, rambut masih lagi ‘buat perangai’ dan asyik bercabang hujungnya. Apabila dilurut silap, pastinya ada helaian yang akan putus kerana teksturnya yang rapuh.

Cuba di Favful: Truly Rainbows in Mirrors Split End Treatment Hair Mask

favful truly split end treatment hair mask

Dengan mask ini, masalah rambut bercabang yang rapuh pastinya bukan masalah. Dilengkapi khasiat avocado dan minyak argan, ianya mampu untuk membuatkan rambut anda kekal lembap dan sihat.

2. Nipis dan leper

Sedih betul apabila melihat rambut anda yang leper dan nampak tak ‘bersemangat’. Mungkin juga kerana anda tidak mempunyai rambut yang lebat, namun sudah pasti keadaan ini membuatkan ramai yang tak suka biarkan rambut mereka lepas mengurai.

Cuba di Favful: The Inkey List Peptide Volumizing Hair Treatment

favful the inkey list peptide volumizing hair treatment

Mensasarkan rambut nipis dan merawatnya supaya menjadi tebal, rawatan ini akan membuatkan rambut anda nampak lebih penuh dan sihat.

3. Kering dan tidak sihat

Pelbagai faktor sebenarnya yang boleh menyebabkan rambut kering dan nampak kusam. Mungkin kerana selalu terdedah dengan haba panas mahupun penggunaan produk yang mengandungi pelbagai kandungan asid menyebabkan nutrien terhakis daripada rambut anda.

Cuba di Favful: Shea Moisture Intensive Hydration Hair Masque

favful shea moisture intensive hydration hair masque

Mask ini merupakan jawapan terbaik untuk memberikan rawatan kelembapan dengan cepat, bergantung kepada kondisi rambut anda. Ianya sangat sesuai untuk memulihkan rambut yang banyak diproses, rosak dan juga diwarnakan.

4. Keguguran rambut

Stres, pemakanan tidak sihat mahupun genetik merupakan antara sebab utama kepada masalah rambut gugur. Rasa malu sangat apabila ternampak tompokan jelas di kepala akibat kehilangan rambut yang banyak. Sedihnya..

Cuba di Favful: The Ordinary Multi-Peptide Serum for Hair Density

favful the ordinary multi-peptide serum for hair density

Serum yang ringan, ianya menggalakkan pertumbuhan rambut baru dek kandungan caffeine dan peptide.

5. Berminyak dan melekit

Dah syampu hari-hari pun, rambut masih lagi hasilkan sebum yang banyak sehingga membuatkan ianya berminyak dan nampak selekeh. Runsing betul apabila masalah ini berterusan.

Cuba di Favful: The Inkey List Salicylic Acid Exfoliating Scalp Treatment

favful the inkey list salicylic acid exfoliating scalp treatment

Sesuai untuk kulit kepala berminyak, serum ringan ini pakar dalam membersihkan kulit mati lantas mengurangkan penghasilan minyak.

Tawaran Favful

Hanya menawarkan produk daripada jenama antarabangsa yang tulen, Favful memastikan anda boleh memperolehi barangan yang dimahukan dengan mudah dan murah.

Istimewa buat anda, guna kod FAVBN10 untuk perolehi diskaun 10% apabila berbelanja di Favful. Lagi best, tiada jumlah pembelian minima tahu untuk gunakan kod tersebut. Tapi tawaran ini hanya berlangsung daripada 10 hingga 13 September sahaja, jadi jangan berlengah.

Tak hanya produk yang disenaraikan ini, banyak lagi rangkaian jenama lain untuk penjagaan rambut yang anda boleh miliki di Favful. Malah produk penjagaan kulit wajah dan bahagian badan lain turut boleh didapati di laman ini.

favful tranexamic acid

Untuk dapatkan maklumat lebih lanjut, boleh juga kunjungi media sosial mereka seperti Instagram dan Facebook.


Rambut Kering, Berminyak Dan Gugur Bukan Lagi Isu Besar Dengan Tips Ini 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo