Infotainment

Realme Pad Dan GT Neo2 Bakal Hadir Ke Malaysia Tidak Lama Lagi

Realme Pad Dan GT Neo2 Bakal Hadir Ke Malaysia Tidak Lama Lagi
Realme Pad Dan GT Neo2 Bakal Hadir Ke Malaysia Tidak Lama Lagi 1

Kalau perasan, ramai yang bertanyakan adakah Realme Pad akan ditawarkan untuk pasaran tempatan? Jawapannya adalah ya dan perkara ini dikongsi sendiri oleh pihak Realme menerusi laman Facebook rasminya, sebentar tadi. Bagaimanapun, jenama ini bukan sahaja hadir dengan Realme Pad.

Malahan, telefon pintar baharu mereka iaitu Realme GT Neo2 turut sama akan dibawa masuk ke Malaysia tidak lama lagi. Buat masa ini, Realme dilihat sekadar mengacah sahaja dan mengambil langkah untuk terus berteka-teki mengenai tarikh pelancaran khususnya.

Realme Pad Dan GT Neo2 Bakal Hadir Ke Malaysia Tidak Lama Lagi
Realme Pad Dan GT Neo2 Bakal Hadir Ke Malaysia Tidak Lama Lagi 7

Realme Pad telah diumumkan terlebih dahulu di India dan ia merupakan tablet pertama keluaran jenama berkenaan. Ia dilengkapi skrin 10.4-inci beresolusi WUXGA+, cip MediaTek Helio G80, memori sehingga 4GB RAM, storan dalaman sehingga 64GB dan menggunakan antaramuka Realme UI for Pad berasaskan Android 11. Bateri adalah sebesar 7,100mAh dengan pengecasan 18W yang turut menyokong pengecasan berbalik. Seterusnya, tablet ini turut dilengkapi empat pembesar suara dengan sokongan Dolby Atmos.

Realme Pad Dan GT Neo2 Bakal Hadir Ke Malaysia Tidak Lama Lagi 3
Realme Pad Dan GT Neo2 Bakal Hadir Ke Malaysia Tidak Lama Lagi 8

Bercakap mengenai Realme GT Neo2 pula, ia menggunakan skrin 6.62-inci AMOLED FHD+ (1080×2400 piksel) dengan kadar segar semula 120Hz. Ia dijana oleh cip Snapdragon 870, memori sehingga 12GB RAM dan storan dalaman sehingga 256GB, bateri 5,000mAh yang menyokong pengecasan pantas 65W SuperDart Charge. Tetapan kamera terdiri dengan 64MP (utama) + 8MP (ultra-lebar) + 2MP (makro). Manakala, pada bahagian hadapan pula kamera 16MP digunakan.

Realme Pad Dan GT Neo2 Bakal Hadir Ke Malaysia Tidak Lama Lagi 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo

Back to list