Artikel Terkini

Rombongan pengantin jalan kaki 28 kilometer kerana mogok

Rombongan pengantin jalan kaki 28 kilometer kerana mogok
Rombongan pengantin jalan kaki 28 kilometer kerana mogok 1

NEW DELHI – Seorang pengantin lelaki dan rombongan perkahwinannya terpaksa berjalan kaki sejauh 28 kilometer (km) ekoran mogok dianjurkan pemandu teksi di daerah Rayagada, negeri Odisha, India, lapor laman berita The Economic Times semalam.

Mereka terpaksa berjalan sepanjang malam dari Sunakhandi untuk sampai ke kampung pengantin perempuan di Dibalapadu di mana majlis perkahwinan itu diadakan, kelmarin.

Sebuah video menunjukkan pengantin lelaki dan ahli keluarganya berjalan pada waktu malam menjadi tular di media sosial.

Perkahwinan itu diadakan pada pagi Jumaat tetapi ahli keluarga pengantin lelaki terpaksa tinggal di rumah pengantin perempuan bagi menunggu sehingga persatuan pemandu teksi menghentikan mogok supaya mereka boleh pulang ke rumah.

Persatuan Pemandu Ekta Mahasangh yang telah melancarkan mogok di seluruh negeri itu menuntut langkah kebajikan sosial seperti insurans, pencen, pembentukan lembaga kebajikan dan faedah lain untuk pemandu. 

Bagaimanapun, mogok itu kini telah ditangguhkan selama 90 hari berikutan jaminan kerajaan negeri bahawa semua tuntutan mereka akan dipenuhi. – Agensi


Rombongan pengantin jalan kaki 28 kilometer kerana mogok 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo