Infotainment

Salah Faham Punca Warga Asing Serbu PPV

Salah Faham Punca Warga Asing Serbu PPV
Salah Faham Punca Warga Asing Serbu PPV 1

Kini Trending

Salah Faham Punca Warga Asing Serbu PPV 2

Sebelum ini tular video menyaksikan orang ramai yang dipercayai warga asing sedang beratur panjang untuk menunggu giliran bagi mendapatkan vaksin.

Artikel berkaitan : ‘Bila Kes Nak Turun Kalau Macam Ni?’ – Erra Fazira

Artikel berkaitan : [VIDEO] Siap ‘Berpeluk’, Pegang Tangan Tunggu Nak Cucuk Vaksin

Menurut laporan, isu berkenaan sebenarnya berpunca dari salah faham kononnya Pusat Pemberian Vaksin (PPV) tersebut menyediakan perkhidmatan daftar terus (valk-in) bagi warga asing.

Salah Faham Punca Warga Asing Serbu PPV 4

Menurut Pengurus Rumah [email protected] Seasons, pihaknya berasa kesal dengan apa yang telah terjadi dan akan memastikan kejadian seperti itu tidak akan berulang lagi.

Ujarnya, pihaknya akan meningkatkan lagi pematuhan prosedur operasi standard (SOP) dan sebenarnya bagi pengambilan vaksin secara walk-in untuk bukan warganegara adalah di PPV Bukit Jalil.

Akibat salah faham berkenaan berlaku ‘rush crowd’ luar biasa di luar jangkaan pengurusan dan penguatkuasaan. Di peringkat awal, pihak Rumah Prihatin mengambil tindakan bersama Polis Diraja Malaysia (PDRM) dan Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) bagi menyuraikan keadaan, namun warga asing ini tetap tidak mahu bersurai, walaupun diberikan arahan dan amaran.

Salah Faham Punca Warga Asing Serbu PPV 6

Keadaan tersebut kembali tenang dengan bantuan PDRM dan DBKL dan program vaksinasi berkenaan diuruskan oleh Rumah Prihatin di bawah Program Vaksinasi [email protected]

Kami ingin menegaskan bahawa Rumah Prihatin hanya menerima pendaftar terus untuk warganegara Malaysia sahaja, dengan keutamaan kepada golongan warga emas, orang kelainan upaya, kelompok terpinggir dan golongan rentan sahaja.

Dalam pada itu, Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob telah meminta pihak penguatkuasa untuk memastikan keadaan seperti itu berulang lagi.

Sumber : Harian Metro


Salah Faham Punca Warga Asing Serbu PPV 8

The following two tabs change content below.


Salah Faham Punca Warga Asing Serbu PPV 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source

kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo