Infotainment

‘Saya Rasa Neelofa Ini Memang Sejenis Dahagakan Perhatian’ – Pengarah

'Saya Rasa Neelofa Ini Memang Sejenis Dahagakan Perhatian' – Pengarah 2

Kini Trending

'Saya Rasa Neelofa Ini Memang Sejenis Dahagakan Perhatian' – Pengarah 3

Semalam, usahawan dan pengacara terkenal iaitu Noor Neelofa sekali lagi mencetuskan kontroversi susulan berkongsi Instastory di sebuah kedai permaidani yang disyaki terletak di Nilai 3. Perkongsiannya itu secara tidak langsung menyebabkan netizen mendakwa dia telah melanggar prosedur operasi standard (SOP) dengan merentas negeri yang sama sekali tidak dibenarkan oleh pihak Majlis Keselamatan Negara (MKN) melainkan sudah mendapat kebenaran daripada pihak berkuasa.

Susulan daripada kontroversi panas itu, pengarah drama terkenal Shahrulezad Mohameddin menerusi satu posting di laman Facebook, tampil memberikan peringatan ‘mesra’ kepada pengacara itu.

'Saya Rasa Neelofa Ini Memang Sejenis Dahagakan Perhatian' – Pengarah 5

Menerusi posting tersebut, dia menyarankan supaya Neelofa ‘memperlahankan’ berkongsi aktiviti hariannya di media sosial yang kini menjadi perhatian ramai terutamanya netizen.

Saya tegur dan beri nasihat ini kerana ambil berat. Harap, dia (Neelofa) tak ambil hati. Nasihat ini, saya tujukan juga kepada kawan artis dan selebriti lain. Kalau dapat rentas negeri tu, senyap-senyap sudah. Tak payah nak kongsi segalanya di media sosial masing-masing. Setakat beli karpet je pun.

Netizen bukannya suka sebab kebanyakan netizen tak dapat kelebihan yang sama macam kamu semua yang boleh sewenang-wenangnya rentas sana sini atas gelaran selebriti. Tolong jangan bangkitkan kemarahan orang ramai.

Berbicara lebih lanjut, Shahrulezad turut mempercayai Neelofa mempunyai sikap ‘laparkan’ perhatian daripada orang ramai berikutan namanya sekali lagi mencetuskan perdebatan dalam kalangan netizen.

Kadang-kadang, saya rasa Neelofa ni memang sejenis craving (laparkan) perhatian sebegini. Sengaja cari masalah. Sikit punya banyak kedai karpet di Kuala Lumpur, yang kau gigih merentas sampai ke Nilai tu, dah kenapa? Tu satu hal la. Cuma, kenapa memuat naik video di Instagram Story tu dan kemudian padam. Kau tak tahu ke netizen kita ni semua sejenis ikan jerung laparkan darah, yang pantang ko buat silap?

Minggu lepas, kau muat nak gambar burger, lepas tu padam. Orang kecam, kau dengan ayat pijak semut tak mati cakap netizen bersangka buruk pada kau. Lepas tu, buat benda sama lagi sekarang. Kau dah kenapa? Suka ek orang kecam cerca macam ni? Lapar ek?

Pada masa yang sama, pengarah drama ini turut menjelaskan dia sudah ‘lali’ dan ‘sudah tiba masanya bagi dirinya untuk memberikan teguran dan nasihat kepada Neelofa.

Aku cakap ni sebab aku dah tak larat tengok orang buat dosa mengata kau mengeji kau sedangkan imej mulia mulia kau tu sepatutnya tidak dikecam begitu begini. Imej-imej seperti ini sepatutnya disayangi ramai bukannya semakin dibenci disebabkan telatah sebegini. Pas satu satu perangai kau buat. Abam kesian tempiasnya turut terkena pada golongan niqabist yg lain. Apatah lagi pada golongan artis yang sememangnya dipandang serong sokmo turut rasa panas yang sama.

Sorry Lofa this time around I need to voice out too sebab dah too much kot. Abam tegur sebab abam care. Abam harap lepas ni Lofa hati hati la yer. Nasihat ni juga untuk semua kawan kawan artis dan celebrity yang lain. Kalau dapat merentas negeri ke planet ker tolonglah senyap senyap. Tak yah ler nak share bagai segala tok nenek benda kat medsos korang. Setakat beli karpet jer pun. Netizen bukannya suka sebab most of netizen tak der dapat privileges yang sama macam korang yang boleh sewenang-wenangnya merentas sana sini atas title celebrity.

Terdahulu, Neelofa bersama suaminya, Pu Riz didenda sebanyak RM60,000 kerana melanggar prosedur operasi standard (SOP) PKPB ketika majlis perkahwinan yang berlangsung 27 Mac lalu.

Sumber: Shahrulezad Mohameddin


'Saya Rasa Neelofa Ini Memang Sejenis Dahagakan Perhatian' – Pengarah 7

The following two tabs change content below.

Have courage and be kind.



'Saya Rasa Neelofa Ini Memang Sejenis Dahagakan Perhatian' – Pengarah 2
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source link
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo