Infotainment

“Sedihnya Tengok Orang Melayu Acah Nak Jadi Orang Putih, Sambut Krismas…”

“Sedihnya Tengok Orang Melayu Acah Nak Jadi Orang Putih, Sambut Krismas…”
“Sedihnya Tengok Orang Melayu Acah Nak Jadi Orang Putih, Sambut Krismas...” 1

Setiap tahun apabila tibanya Hari Natal atau Krismas, pasti akan menjadi bualan ramai mengenai isu warga Muslim yang akan meraikan sambutan perayaan tersebut.

Perkara itu turut mendapat perhatian pelakon Rozita Che Wan atau mesra disapa Che Ta yang meluahkan rasa sedih melihat orang Melayu yang “acah” mahu menjadi orang putih menyambut Hari Krismas.

BACA: Anak Pakai Baju Nampak Perut, Che Ta Dikritik Netizen

Che Ta turut terkilan melihat ada individu yang bermain-main dengan anjing walaupun beragama Islam serta mendoakan agar diberikan hidayah kepada mereka.

“Sedihnya Tengok Orang Melayu Acah Nak Jadi Orang Putih, Sambut Krismas...” 2

“Sedihnya bila tengok orang Melayu ni acah-acah nak jadi orang putih, nak sambut Krismas, main-main dengan anjing, walaupun beragama Islam! Allahuakbar.. Moga ada hidayah lah untuk mereka..,” tulisnya.

Sebelum ini, hangat diperkatakan apabila penyanyi Nourul Depp disalah anggap oleh netizen yang mempersoalkannya meraikan sambutan Krismas seperti yang dikongsikan di media sosialnya.

Bagaimanapun, Nourul menjelaskan dia dan keluarga sekadar meraikan kegembiraan dengan memberi hadiah memandangkan kedua mentuanya juga tidak lagi terlalu mengamalkan ajaran Kristian.


“Sedihnya Tengok Orang Melayu Acah Nak Jadi Orang Putih, Sambut Krismas...” 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo