Infotainment

Sekolah Jual Mi Segera Goreng RM1.50

Sekolah Jual Mi Segera Goreng RM1.50 2

March 2nd, 2021 | by Shira

Kini Trending

Sekolah Jual Mi Segera Goreng RM1.50 3

Memang tak dapat dinafikan, makanan yang dijual di sesetengah kantin sekolah kadangkala agak mahal. Dah lah mahal, tapi kuantiti makanan yang diberikan juga sedikit. Boleh dikatakan, memang tidak berbaloi lah.

Terbaru, seorang bapa telah meluahkan rasa kurang berpuas hati dengan kuantiti dan harga makanan yang dipercayai dijual di kantin sekolah anaknya.

Sekolah Jual Mi Segera Goreng RM1.50 4

Berdasarkan video pendek yang dikongsikan oleh Adam Azali di TikTok memaparkan sebungkus mi segera goreng yang didakwa dibeli oleh anaknya di sekolah dengan harga RM1.50. Menurut lelaki ini, anaknya yang berusia tujuh tahun itu pada awalnya menyangka makanan tersebut adalah mee goreng. Kanak-kanak ini kemudian membawa bungkusan makanan tersebut pulang ke rumah dan alangkah terkejutnya si bapa ini apabila melihat sebenarnya itu adalah mi segera dan bukannya mee goreng.

Dalam video tersebut, lelaki ini turut mempersoalkan harga dan kuantiti makanan yang dijual itu. Adakah ianya berbaloi untuk dibeli ataupun tidak. Jika dilihat daripada video tersebut, kuantiti mi segera goreng tersebut terlalu sedikit dan tidak padan dengan harga yang dijual. Dah lah sikit, tak ada bahan pula tu. Tambah lelaki ini lagi, nasib baik lah dia ada menyediakan bekalan makanan untuk anaknya.

@adamazali0anak darjah 1, dia ingat2 Mee, sbb 2 dia bwk blk unh, BILA Sy tgk megi rupanya sbb kembang dia ingat2 Mee. adoooii pandapat anda? original sound – Adam Azali456

Menjengah ke ruangan komen, kebanyakan netizen memaklumkan bahawa pihak pengurusan kantin sekolah sepatutnya tidak dibenarkan menjual mi segera kerana ianya tidak baik untuk kesihatan kanak-kanak. Malah, tidak kurang juga ada yang memberi cadangan kepada lelaki ini supaya melaporkan kepada pihak sekolah berhubung isu tersebut.

Sumber: Adam Azali


Sekolah Jual Mi Segera Goreng RM1.50 5

The following two tabs change content below.

Sekolah Jual Mi Segera Goreng RM1.50 6
Sekolah Jual Mi Segera Goreng RM1.50 6Sekolah Jual Mi Segera Goreng RM1.50 2
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source link
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo