Infotainment

Selamba Minum Teh Campur Clorox, Pak Cik Ini ‘Dakwa’ Mampu Bunuh COVID-19 Dalam Badan

Selamba Minum Teh Campur Clorox, Pak Cik Ini 'Dakwa' Mampu Bunuh COVID-19 Dalam Badan 2


Langgan saluran Telegram kami untuk kemaskini berita baharu dan isu terkini.

VOCKET

Sejak mulai pandemik menyerang sehingga program vaksin COVID-19 ditawarkan di Malaysia, dapat dilihat pelbagai kaedah dan ‘ikhtiar’ tersebar di aplikasi WhatsApp mengenai cara-cara untuk membasmi wabak COVID-19. Penggunaan wap cengkih antara yang popular disebarkan sehingga kini.

Terbaharu, sebuah lagi kaedah yang agak mengejutkan ramai tersebar di mana seorang lelaki menunjukkan penggunaan bahan peluntur Clorox yang didakwa mampu membunuh wabak COVID-19 dalam badan. Lebih mengejutkan, beliau dilihat turut meminum segelas air teh yang dicampur bersama peluntur Clorox.

Difahamkan video yang tular ini berlaku lebih empat bulan lalu di mana pak cik berkenaan aktif mengesyorkan penggunaan peluntur Clorox untuk membunuh COVID-19.

Dakwaan beserta tindakan untuk minum peluntur Clorox nyata mengejutkan netizen serta menimbulkan kerisauan sekiranya ‘kaedah’ ini ditiru oleh mereka yang percaya dengannya. Berikut antara respon netizen mengenai video berikut yang sedang tular.

Dimaklumkan pemahaman menggunakan peluntur Clorox bukan sahaja tersebar di Malaysia malah turut dipercayai sebilangan kecil individu di Amerika Syarikat. Sekitar tahun lalu, laman Forbes mendedahkan kaedah yang mampu merosakkan badan ini telah digunakan sebilangan rakyat Amerika Syarikat yang percaya peluntur mampu menjadi penyembuh.

189612930_10220582849700575_6024465033668378856_n

Sumber: Forbes

Sehubungan dengan itu, dinasihatkan agar orang ramai tidak menggunakan peluntur untuk diminum kerana mampu merosakkan tubuh badan berikutan kandungannya yang mampu menghakis. Diharap mesej ini dapat disampaikan agar video yang kini sedang tular di aplikasi WhatsApp ini tidak menjadi ikutan.

Tular baru-baru ini apabila seorang rider Foodpanda muncul hero selepas berjaya membantu pihak polis tangkap perompak menerusi gayanya yang bersahaja.

‘Rider’ Foodpanda Sekali Lagi Muncul Hero, Kali Ini Bantu Polis Tangkap Perompak

Klip ‘Jatuh Bot’ Jadi Parodi Mat Salleh, Wartawan TV3 Kongsi Kisah Abang Aziz Kepada NetizenSelamba Minum Teh Campur Clorox, Pak Cik Ini 'Dakwa' Mampu Bunuh COVID-19 Dalam Badan 2
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source link
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo