Infotainment

Sharifah Sakinah Akur Tak Boleh Lagi Memandu Kereta

Sharifah Sakinah Akur Tak Boleh Lagi Memandu Kereta
Sharifah Sakinah Akur Tak Boleh Lagi Memandu Kereta 1

Menerusi satu perkongsian, pelakon Sharifah Sakinah mengakui dia dilabel pemalas atau manja apabila membuat keputusan tidak untuk tidak memandu kenderaan lagi meskipun memiliki lesen memandu.

Menjelaskan perkata itu, dia bukan mengada-ngada tetapi penyakit Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD) yang dihidapinya membuatkan mudah hilang fokus ketika memandu.

BACA: Mulakan Hidup Baru Di Sweden, Sharifah Sakinah Akui Lebih Tenang

Sharifah Sakinah Akur Tak Boleh Lagi Memandu Kereta 2

“Ramai yang tidak faham apabila saya memilih untuk tidak memandu lagi. Sebenarnya boleh dan mendapat lesen yang sah serta sudah memandu selama enam tahun tetapi orang label sebagai malas atau manja.

“Semasa memandu, saya kerap hilang fokus. Berangan, cuai dan makin tua semakin paranoid, kegelisahan melampau pun ada,” tulisnya.

Reda apabila nikmat bebas memandu telah ditarik Tuhan, Sakinah berkata dia kini memilih untuk menggunakan perkhidmatan e-hailingg jika mahu ke mana-mana.

“Duduk sebagai penumpang pun drama dan pilihan itu lebih bertanggungjawab.Tuhan tarik nikmat bebas memandu ke mana-mana, tak mengapalah, ada hikmahnya. Ada rezeki lain,” tulisnya.

Terdahulu, Sakinah memberitahu dia menghidap penyakit itu selepas tamat persekolah. Katanya, dia mempunyai masalah untuk memberikan tumpuan dan sukar untuknya fokus dalam melakukan tugasan harian walaupun hanya untuk berbual panjang.


Sharifah Sakinah Akur Tak Boleh Lagi Memandu Kereta 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo

Back to list