Infotainment

‘Simple’ Tapi Menarik, Filem Netflix Sa Balik Baju Jadi Bualan Ramai

‘Simple’ Tapi Menarik, Filem Netflix Sa Balik Baju Jadi Bualan Ramai
‘Simple’ Tapi Menarik, Filem Netflix Sa Balik Baju Jadi Bualan Ramai 1

Sa Balik Baju Movie menampilkan kisah enam kisah wanita yang berbeza lakonan Mira Filzah, Nadiya Nisaa, Juliana Evans, Kaka Azraff, Sarancak dan Elena Moujing dan ia ditayangkan di Netflix pada 21 Oktober 2021.

House Of Secrets: The Burari Deaths

Ia mengisahkan tentang enam orang wanita menempuhi liku-liku kehidupan dan cabaran di zaman millenial dalam media sosial, pekerjaan dan perhubungan. Sama ada mereka berjaya tempuhi segalanya dan mengubah menjadi lebih baik ataupun tidak.

reviu sa balik baju

Boleh dikatakan memang best kalau nak tengok! Semuanya connected, dari tentang Hak Peribody, Love Clicks, Bukan Salah Ibu Mengandung, Dalam Kain, Angkat Kaki dan Aset. 

Sebenarnya apa yang dipaparkan di dalam filem ini terjadi dikalangan masyarakat kita terutamanya. Dari filem ini juga, ia dapat membuka minda kita untuk berfikir dengan lebih positif, apatah lagi tentang media sosial. Hakikatnya semua bermula dengan satu.

reviu sa balik baju

Bila mana Dahlia berniaga di media sosial, Sierra menjadi perunding hubungan media sosial, Hannah jatuh cinta melalui media sosial dan bila Myra benci dengan passionnya ketika mengandung.

Walau bagaimanapun, kisah Aira dan Salina lebih kepada konfinden level yang tinggi dalam diri seorang wanita. Kisah mereka menunjukkan sebagai seorang wanita, kita seharusnya berasa konfiden dan tiada siapa boleh merendahkan diri wanita, selain diri kita sendiri.

reviu sa balik baju

Secara keseluruhannya, filem ni memang love sangat! Terutamanya cinemagrafi dia seperti filem Indie. Alah-alah karya arwah Yasmin Hamid tapi lebih kepada fresh. Boleh dikatakan kalau tengok Sa Balik Baju ini, anda memang akan rasa relate dengan setiap kisah-kisah yang dipaparkan dan banyak yang boleh dipelajari.

Kalau anda dah tengok, cuba komen sikit pandangan anda tentang filem ini, nak tahu juga!

Jangan lupa ‘Like’ dan ‘Follow’ Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.


‘Simple’ Tapi Menarik, Filem Netflix Sa Balik Baju Jadi Bualan Ramai 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo

Back to list