Artikel Terkini

Sisa Air Rebusan Jagung Booster Untuk Tumbesaran Tanaman

Sisa Air Rebusan Jagung Booster Untuk Tumbesaran Tanaman
Sisa Air Rebusan Jagung Booster Untuk Tumbesaran Tanaman 1

Umum tahu, jangung mempunyai pelbagai khasiat untuk kesihatan. Antaranya, ia tinggi dengan serat yang secara tidak langgsung membantu mengatasi masalah pencernaan. Selain itu juga ia membantu mengurangkan masalah jantung dan menjaga kesihatan mata.

Salah satu cara menghidangkan jagung adalah dengan merebus. Tahukah anda, sisa air rebusan jagung mempunyai banyak manfaat pada tanaman?

Di petik dari Flourishing Plants, air rebusan jagung bermanfaat kepada tanaman kerana ia mengandungi gula semula jadi. Gula tersebut berupaya membantu menjaga kelembapan dan sangat diperlukan untuk pertumbuhan tanaman.

Air rebusan jagung mengandung karbohidrat yang tinggi serta kaya mineral, nutrisi, dan vitamin yang sangat baik untuk tanaman. Vitamin dan mineral ini mengalir ke tanah, lalu diserap akar tanaman untuk meningkatkan pertumbuhannya

Selain itu juga, air rebusan jagung berupaya menjadi booster atau baja ringan untuk tanaman. Namun, sebelum di siram pada tanaman pastikan airnya telah sejuk pada suhu bilik dan elak untuk meletakkan garam.

Sisa Air Rebusan Jagung Booster Untuk Tumbesaran Tanaman 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo

Back to list