Infotainment

“Solat Jangan Buat Main..” – Kekasih Solat Jemaah ‘Online’ Jadi Trend, Pendakwah Bersuara

“Solat Jangan Buat Main..” – Kekasih Solat Jemaah ‘Online’ Jadi Trend, Pendakwah Bersuara
“Solat Jangan Buat Main..” – Kekasih Solat Jemaah ‘Online’ Jadi Trend, Pendakwah Bersuara 1

Baru-baru ini, tular di platform media sosial video yang membuat ramai netizen ‘tepuk dahi’, apabila ia memaparkan pasangan kekasih sedang solat berjemaah secara ‘online’.

Bukan saja netizen bersuara, malah seorang pendakwah bebas yang dikenali sebagai Furqan Fawwaz tampil menegur perbuatan tersebut yang kini dilihat sudah semakin viral.

Perkara yang membuatkan video itu mendapat perhatian ramai, apabila gadis di dalam video call itu memakai telekung dan solat berjemaah bersama-sama.

Menurut Furqan, dia tidak faham apa yang difikirkan oleh orang yang melakukan hal tersebut dan ia perlu ditegur kerana solat merupakan penghubung antara kita dan Allah SWT.

komen IG

Tambahannya lagi, pasangan ini perlu memohon keampunan dan berfikir sebelum melakukan sebuah content seolah-olah mempersendakan agama Islam.

Meninjau di ruangan komen hantaran tersebut, rata-rata netizen sememangnya mengecam individu-individu terbabit kerana tidak berfikir dahulu sebelum membuat content.

ikan mabong 10 sen


6 jam lalu

(VIDEO”Semua Sebab Harga Barang Naik!” – Berebut Ikan Mabong 10 Sen, Pelanggan Rela Bersesak


“Solat Jangan Buat Main..” – Kekasih Solat Jemaah ‘Online’ Jadi Trend, Pendakwah Bersuara 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo