Artikel Terkini

SPRM sedia siasat mana-mana pemimpin politik

SPRM sedia siasat mana-mana pemimpin politik
SPRM sedia siasat mana-mana pemimpin politik 1

JOHOR BAHRU – Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) sedia menyiasat mana-mana pemimpin politik sekiranya terdapat aduan dan bukti salah laku melibatkan mereka.

Ketua Pesuruhjaya SPRM, Tan Sri Azam Baki berkata, siasatan dijalankan pihaknya bersifat adil dan telus dengan berdasarkan bukti-bukti yang telah dikumpul.

“Dalam menyiasat kesalahan melibatkan mana-mana parti politik, yang penting kita kena pastikan adakah parti berkenaan melakukan salah laku rasuah, kita memang boleh siasat tetapi apakah kesalahan yang berlaku.

“Dalam kes rasuah ini, secara prinsipnya ialah mana-mana pihak sekiranya menggunakan kuasa berkenaan untuk kepentingan diri atau mana-mana pihak lain ia satu kesalahan yang diklasifikasikan sebagai rasuah yang perlu disiasat SPRM.

“Oleh itu, mana-mana pihak yang kita akan siasat elemen berkenan perlu ada dalam aduan dikemukakan,” katanya dalam sidang akhbar selepas menyempurnakan Majlis Perbarisan Tamat Latihan Kursus Asas Pegawai SPRM di Kompleks SPRM Johor, di sini hari ini.

Beliau berkata demikian ketika mengulas berhubung cabaran dibuat Presiden Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu), Tan Sri Muhyiddin Yassin yang mahu SPRM turut menyiasat Perdana Menteri, Datuk Seri Anwar Ibrahim dan Presiden UMNO, Datuk Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi berhubung dana politik.-KOSMO! ONLINE

 


SPRM sedia siasat mana-mana pemimpin politik 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo