Infotainment

Steam Mengharamkan Permainan Yang Benarkan Dagangan Kriptowang Dan NFT

Steam Mengharamkan Permainan Yang Benarkan Dagangan Kriptowang Dan NFT
Steam Mengharamkan Permainan Yang Benarkan Dagangan Kriptowang Dan NFT 1

Valve kini dilaporkan menghalang sebarang penerbitan permainan yang mempunyai integrasi dagangan kriptowang atau NFT pada permainan, melalui platform Steam.

Melalui terma yang dikemaskini, Valve mengatakan sebarang permainan yang dibangunkan pada teknologi rantaian-blok dan membolehkan dagangan kriptowang atau NFT tidak boleh diedarkan melalui Steam.

Menurut salah satu pembangun, Steam tidak membenarkan sebarang barangan yang mempunyai nilai dunia sebenar melalui platform mereka.

Buat masa ini, pihak Valve tidak mengeluarkan sebarang komen rasmi berkaitan perkara ini. Namun, terdapat spekulasi yang mana ia mungkin berkait dengan peraturan tempatan dimana Steam berpusat, yang mana permainan yang mengintegrasikan nilai dunia sebenar dikaitkan dengan perjudian. Dengan populariti permainan berbentuk NFT yang semakin meningkat dari hari ke hari, sama-sama kita nantikan bagaimana Steam mengoptimasikan platform mereka selari perkembangan arena rantaian-blok.


Steam Mengharamkan Permainan Yang Benarkan Dagangan Kriptowang Dan NFT 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo

Back to list