Infotainment

“Syarikat Terbaik!” – Netizen Puji Vivy Yusof Cadang Cuti Tahunan Tanpa Had Buat Staf Syarikatnya

“Syarikat Terbaik!” – Netizen Puji Vivy Yusof Cadang Cuti Tahunan Tanpa Had Buat Staf Syarikatnya 2

Datin Vivy Yusof memang sentiasa selangkah di hadapan bagi memajukan perniagaan jenama tudung popular miliknya, dUCK Scarf. Tak kisah lah daripada kepelbagaian rekaan gaya ataupun pengurusan, pastinya wanita ini akan mencuba banyak inisiatif baru.

Terbaru, usahawan wanita itu dikatakan sedang dalam perbincangan untuk mengaplikasikan kaedah cuti tahunan tanpa had kepada semua staf yang bekerja di syarikatnya.

Daripada entri yang dimuat naik di laman Instagram miliknya, Vivy mengatakan yang dia terinspirasi daripada insiatif yang diterapkan di syarikat penstriman popular Netflix.

Melihatkan kakitangan syarikat itu yang mampu menguruskan masa mereka dengan lebih baik selepas penguatkuasaan tersebut, dia terpanggil untuk melakukan hal yang sama di syarikatnya.

“Saya mencadangkan cuti tanpa had untuk syarikat dan mendapat respon mengejutkan daripada staf senior. Ia berjalan dengan lancar di Netflix – mereka memberi kepercayaan kepada pekerja untuk menguruskan masa serta mengurangkan kerja-kerja pengurusan oleh pengurus.”

vivy yusof

Sedar bahawa Fashion Valet tidaklah seperti Netflix tetapi dia sepakat bersama kakitangan senior untuk menjalankan inisiatif cuti tanpa had itu termasuklah cuti ibu bapa bulanan dan penyusunan kerja yang lebih senang untuk diatur.

“Akhirnya, kami mencapai kata sepakat yang akan dilaksanakan tidak lama lagi. Bahkan ianya termasuk cuti ibu bapa bulanan dan pengaturan kerja yang fleksibel.”

Cadangan Vivy itu ternyata mendapat pujian daripada netizen malah ramai yang mencuba nasib untuk mengisi peluang pekerjaan di syarikat wanita itu sekiranya ada kekosongan. Pandai eh!

vivy yusof vivy yusof vivy yusof vivy yusof vivy yusof vivy yusof

Korang sokong tak dengan cadangan Vivy ini?“Syarikat Terbaik!” – Netizen Puji Vivy Yusof Cadang Cuti Tahunan Tanpa Had Buat Staf Syarikatnya 2
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source link
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo