Infotainment

Tampil Dengan Gimik Unik, Warga Indonesia Kongsi Detik Siaran TV Analog Dipotong Secara ‘Live’

Tampil Dengan Gimik Unik, Warga Indonesia Kongsi Detik Siaran TV Analog Dipotong Secara ‘Live’
Tampil Dengan Gimik Unik, Warga Indonesia Kongsi Detik Siaran TV Analog Dipotong Secara 'Live' 1

Follow Untuk Isu-isu Viral Kemaskini Terkini

Sekiranya Mac 2019 lalu menyaksikan Malaysia secara rasmi menamatkan siaran TV analog, kini giliran negara jiran iaitu Indonesia mengumumkan perkara yang sama pada 3 November lalu.

Di sebalik pengumuman yang dibuat, Indonesia berjaya tampil dengan sebuah gimik istimewa dalam mengucapkan selamat tinggal buat siaran TV analog yang bakal ditamatkan.

Menerusi gimik yang ditampilkan, dapat dilihat dua individu penting telah dijemput dalam meletakkan tangan mereka pada skrin sebagai tanda berakhirnya era zaman TV analog.

Dalam pada itu, apa yang menarik adalah countdown yang dilakukan seolah seiring dengan penamatan TV analog di mana para penduduk Indonesia turut merakamkan detik bersejarah tersebut. Dapat dilihat di mana pengguna TV analog tidak lagi dapat mengakses siaran pada TV analog mereka sejurus selepas countdown berakhir.

Difahamkan proses penamatan siaran TV analog di Indonesia ini bermula dari 5 Oktober lalu dan berakhir sepenuhnya pada pada 3 November 2022. Proses yang berlangsung ini bermula dari daerah Bandung dan ditutup secara berperingkat manakala lokasi terakhir yang ditamatkan siaran adalah Makassar.


Tampil Dengan Gimik Unik, Warga Indonesia Kongsi Detik Siaran TV Analog Dipotong Secara 'Live' 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo