Berita

Tauke restoran puji pekerti Ronaldo

Tauke restoran puji pekerti Ronaldo 1

Tauke restoran puji pekerti Ronaldo 2

London: Cristiano Ronaldo mungkin pemenang lima kali Ballon d’Or dan salah seorang selebriti paling popular di dunia tetapi dia juga kadang-kadang perlu menunggu lama untuk mendapatkan meja dalam restoran.

Penyerang Juventus berusia 35 tahun itu keluar makan malam pra Krismas bersama teman wanitanya, Georgina Rodriguez dan anak mereka, Cristiano Jr pada Disember 2018.

Tetapi selepas menerima panggilan dan menerima tempahan untuk tiga orang di Casa Fiore di Turin, pemilik restoran terbabit tahu keadaan pasti sesak malam itu.

Chef Davide Fiore menawarkan Ronaldo meja pada jam 9.30pm dengan harapan pelanggan lain meninggalkan restoran tepat pada masanya tetapi Ronaldo & Co tiba awal 90 minit.

Tetapi mereka tidak menunjukkan sebarang rasa tidak puas hati dengan Fiore melabelkan supestar itu seorang budak baik.

Layanan mesra kakitangan restoran terbabit memikat hati Ronaldo dan sejak itu dia menjadi pelanggan tetap Restoran Piedmontese yang menyediakan hidangan Itali dan Mediterranean.

DAVIDE  Fiore (kiri) kagum dengan sikap merendah diri Ronaldo. FOTO   Instagram / Ristorante CASA FIORE Torino
DAVIDE Fiore (kiri) kagum dengan sikap merendah diri Ronaldo. FOTO Instagram / Ristorante CASA FIORE Torino

Fiore memberitahu Tuttosport: “Ia sukar dilupakan, seperti berada dalam filem. Ketika saya berada di rumah menyiapkan hidangan malam, saya mendapat panggilan yang tak pernah saya jangkakan.

“Seorang lelaki menempah meja tiga orang untuk Cristiano Ronaldo pada jam 9.30pm.

“Sudah tentu saya kata ya tetapi kemudian saya terfikir. Sekarang apa saya perlu lakukan?. Saya tahu tempat itu sudah tentu penuh tetapi tempahan untuk Ronaldo dibuat berdasarkan masa tempahan 7.30pm akan tamat jam 9.30pm.

“Untuk jalan selamat, saya meminjam meja daripada restoran bersebelahan dan meletakkannya di sudut.

“Cristiano, Georgina dan anak mereka, Cristiano Jr, tiba jam 8pm. Saya berkata kepada diri saya, ‘Apa patut saya buat?’

”Semua pelanggan tercengang dan tidak bercakap malah tiada yang mahu bangun, mereka teruja melihat CR7.

“Jadi saya bawa Cristiano duduk di meja kecemasan tetapi masa terus berlalu dan tiada siapa meninggalkan meja. Cristiano tidak menunjukkan sebarang rasa tidak puas hati dan Georgina serta anaknya menyenanginya.

“Pada masa itu saya menyedari, walaupun Ronaldo bergelar superstar bola sepak dunia, tetapi paling penting dia tetap merendah diri dan baik hati.

“Saya sudah melihat ramai orang yang tidak terkenal seperti dia akan meninggalkan tempat ini tak sampai lima minit ketika berdepan situasi sama malah berjalan keluar dengan ego.

“Dia sebaliknya tenang menunggu di meja hampir empat puluh minit. Empat hari kemudian dia datang kembali. Sejak itu diak kerap datang sehingga seminggu sekali malah kadang-kadang dengan ejennya, Jorge Mendes.”

Ronaldo terpaksa menjalani kuarantin lebih dua minggu selepas positif koronavirus bulan lalu. Namun selepas kembali beraksi dengan menjaringkan dua gol untuk Juventus pada Ahad lalu, dia tidak ragu-ragu mahu menikmati hidangan di Casa Fiore.

Fiore menambah: “Saya jangka dia akan datang minggu ini, mungkin selepas aksi Liga Juara-Juara.”

Tauke restoran puji pekerti Ronaldo 2

Source link
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo