Artikel Terkini

Tiada Ahli Parlimen BN sokong Muhyiddin jadi PM

Tiada Ahli Parlimen BN sokong Muhyiddin jadi PM
Tiada Ahli Parlimen BN sokong Muhyiddin jadi PM 1

KUALA LUMPUR – Tiada Ahli Parlimen Barisan Nasional (BN) memberi sokongan kepada Pengerusi Perikatan Nasional (PN), Tan Sri Muhyiddin Yassin sebagai Perdana Menteri Ke-10.

Setiausaha Agungnya, Datuk Seri Zambry Abd Kadir berkata, BN menerusi mesyuarat Dewan Tertinggi mengambil pendirian terbuka untuk berbincang dengan pihak-pihak yang berkenaan, bagi memastikan sebuah kerajaan dapat dibentuk demi kepentingan negara dan kesejahteraan rakyat.

“Tiada mana-mana Ahli Parlimen Barisan Nasional yang telah memberikan sokongan terhadap pencalonan Tan Sri Muhyiddin Yassin sebagai Perdana Menteri Ke-10, dan pemakluman mengenai perkara ini telah dibuat kepada Ke Bawah Duli Yang Maha Mulia Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong

“Dengan pendirian dan keputusan yang dicapai, kedudukan Barisan Nasional adalah kekal seperti sekarang,” katanya menerusi kenyataan.

Sehubungan itu katanya, BN meminta semua pihak yang berkaitan agar bertenang (cooling-off period) ketika mendepani situasi politik negara pada waktu ini.

Terdahulu, beberapa Ahli Parlimen BN yang ditemui pagi tadi mengesahkan tidak menandatangani Akuan Berkanun (SD) menyokong mana-mana parti untuk menubuhkan kerajaan.

Pengerusi Pakatan Harapan (PH), Datuk Seri Anwar Ibrahim sebelum ini mendakwa memperolehi sokongan yang cukup untuk melayakkan PH menubuhkan kerajaan.

Perkara yang sama juga dinyatakan oleh PN. – MalaysiaGazette

Tiada Ahli Parlimen BN sokong Muhyiddin jadi PM 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo