Infotainment

Tindakan ‘Abang Sepana’ Bantu Halang Wanita Daripada Dipukul Suami Terima Pujian Netizen

Tindakan ‘Abang Sepana’ Bantu Halang Wanita Daripada Dipukul Suami Terima Pujian Netizen
Tindakan 'Abang Sepana' Bantu Halang Wanita Daripada Dipukul Suami Terima Pujian Netizen 1


Langgan saluran Telegram kami untuk kemaskini berita baharu dan isu terkini.

VOCKET

Sebanyak 902 kes keganasan rumah tangga dilaporkan dalam tempoh Januari hingga April tahun 2021 dan menunjukkan isu keganasan rumah tangga memerlukan intervensi dan kerjasama pelbagai pihak.

Terbaharu, tular video di TikTok dikongsi oleh @capykaa menunjukkan situasi cemas apabila seorang lelaki bertindak mengasari isteri dan anaknya di tepi jalan. Situasi tersebut berjaya ditangani apabila dua orang awam datang membantu dan melindungi wanita bersama anaknya.

Dapat dilihat menerusi video tersebut lelaki itu mengambil anaknya secara paksa walaupun ditegah oleh isterinya. Video tersebut tular di media sosial selepas dikongsi kembali di Twitter dan mendapat pelbagai reaksi netizen.

Perkongsian tersebut meraih perhatian orang ramai dan rata-rata netizen berasa berang dengan tindakan suami yang mengasari isterinya di tempat umum. Bukan itu sahaja, para netizen turut memuji orang awam yang cuba membantu wanita dan anaknya itu.

Tidak hanya itu, para netizen turut berasa kagum dengan lelaki yang membantu wanita dan anaknya itu kerana tetap bersabar walaupun memegang sepana. Rata-rata netizen juga menzahirkan rasa simpati kepada wanita tersebut dan bimbang budak kecil itu akan berasa trauma.

Oleh itu, rata-rata netizen turut berpendapat bahawa pentingnya mengenali pasangan agar tidak tersalah pilih dan kelak menjadi mangsa penderaan fizikal dan mental. Para netizen turut mengucapkan terima kasih kepada orang awam yang membantu wanita dan anaknya itu.

Sementara itu, kami kongsikan beberapa artikel yang sedang ‘trending’ di The Vocket pada pautan di bawah.

Sedar Selepas Sebulan Beli Di Decathlon, Kalimah Allah Pada ‘Ground Mat’ Bikin Netizen Terkejut

Sanggup ‘Warnakan’ Merpati Untuk Tampil Unik, Tindakan Lelaki Di Kelantan Ini Undang Kemarahan Netizen


Tindakan 'Abang Sepana' Bantu Halang Wanita Daripada Dipukul Suami Terima Pujian Netizen 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo