Infotainment

TSMC Memberi Maklum-balas Kepada Kerajaan Amerika Syarikat Mengenai Isu Bekalan Cip Semikonduktor

TSMC Memberi Maklum-balas Kepada Kerajaan Amerika Syarikat Mengenai Isu Bekalan Cip Semikonduktor
TSMC Memberi Maklum-balas Kepada Kerajaan Amerika Syarikat Mengenai Isu Bekalan Cip Semikonduktor 1

Pada bulan lepas, ia telah dilaporkan bahawa pihak kerajaan Amerika Syarikat menghantar soalan tinjauan kepada syarikat-syarikat pembuat cip semikonduktor seperti TSMC untuk memahami lebih lanjut mengenai isu bekalan cip semikonduktor yang membelenggu dunia.

Isu yang diketengahkan mengenai soalan-soalan tinjauan ini ialah ia juga menanyakan tentang identiti para pelanggan syarikat-syarikat ini, yang mana rata-ratanya ia adalah rahsia syarikat dan tidak sepatutnya didedahkan secara terbuka.

Walaupun begitu, baru-baru ini ia telah dilaporkan bahawa pihak TSMC telahpun memberi maklum-balas mereka kepada kerajaan tersebut mengenai persoalan yang hadir tentang isu komponen yang membelenggu dunia ini. Tidak banyak butiran yang diketahui mengenai maklumat yang diberikan, tetapi apa yang diketahui ialah maklum-balas tersebut diberikan tanpa mendedahkan identiti pelanggan-pelanggan rahsia syarikat tersebut.

TSMC, bersama-sama Intel, Samsung dan para pembuat cip semikonduktor lain menjangkakan bahawa isu bekalan cip ini akan berterusan sehingga penghujung 2022 ataupun awal 2023 kelak, dimana mereka dilihat akan hadir dengan kilang-kilang tambahan yang boleh menampung permintaan pelanggan yang semakin meningkat.

Sumber: Reuters

TSMC Memberi Maklum-balas Kepada Kerajaan Amerika Syarikat Mengenai Isu Bekalan Cip Semikonduktor 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo