Infotainment

Umur 30 Tahun Baru Buat Solat Dhuha, Syatilla Melvin Akui Malu Dengan Diri Sendiri

Umur 30 Tahun Baru Buat Solat Dhuha, Syatilla Melvin Akui Malu Dengan Diri Sendiri 2

Pelakon yang kini usahawan, Syatilla Melvin mendedahkan bahawa dia hanya pandai untuk melakukan solat dhuha hanya ketika umurnya mencecah 30-an.

Menurut Syatilla lagi, dia mengakui berasa amat malu dan menyesal dengan Yang Maha Pencipta kerana merasakan terlalu lewat untuk belajar mengenai kelebihan solat sunat ini.

Isteri kepada pelakon Shaheizy Sam ini menambah bahawa dia merasai sebuah perasaan yang luar biasa apabila mengamalkan solat sunat itu setiap hari.

Dedahnya lagi, dia mula belajar tentang cara melakukan ibadah tersebut menerusi pencarian di internet seperti Google dan Youtube.

“Berpuluh tahun hidup tak pernah buat solat Dhuha. Ya Allah malu sebenarnya nak mengaku tapi Tilla percaya mungkin ada juga hamba Allah yang pernah ada dekat tempat Tilla hari ini. Dulu solat yang wajib pun rongak-rongak, apatah lagi yang sunat. Segan dan malu gila nak mengaku sebenarnya, takut orang fikir bukan-bukan, takut orang kutuk, takut orang anggap kita bukan-bukan.”

Tambahnya lagi, setelah mempraktikkan solat sunat tersebut hampir setiap hari, Syatilla seolah-olah merasakan suatu perasaan ‘bersalah’ apabila meninggalkannya untuk sekali.

Dengan perkongsiannya itu, Syatilla berharap mereka di luar sana yang masih belum pernah mencubanya dapat membuka hati untuk menunaikan solat sunat tersebut apabila berpeluang kerana ianya terkandung pelbagai hikmah dan pahala jika dijadikan amalan.

Sekadar info, solat sunat Dhuha adalah solat yang ditunaikan setelah naik matahari pada waktu pagi, iaitu sekitar pukul 8 pagi sehingga 12 tengah hari iaitu sebelum tiba waktu Zohor.Umur 30 Tahun Baru Buat Solat Dhuha, Syatilla Melvin Akui Malu Dengan Diri Sendiri 2
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source link
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo