Infotainment

(VIDEO) “Cancel Kena ‘Scam’..”- Berlakon Sengau Jawab Panggilan Scammer, Wanita Ini Undang Tawa Netizen

(VIDEO) “Cancel Kena ‘Scam’..”- Berlakon Sengau Jawab Panggilan Scammer, Wanita Ini Undang Tawa Netizen
(VIDEO) “Cancel Kena ‘Scam’..”- Berlakon Sengau Jawab Panggilan Scammer, Wanita Ini Undang Tawa Netizen 1

Musim-musim nak keluar wang simpanan KWSP ni nampaknya makin ramai la individu-individu tidak bertanggungjawab yang mencuba untuk menjadi ‘scammer’ dalam talian dan memperdaya orang lain bagi mendapatkan wang dengan cara yang pantas.

Selalunya, ‘scammer’ ini akan menjalankan aktiviti penipuan mereka dengan membuat panggilan kononnya daripada agensi kerajaan seperti LHDN dan PDRM misalnya.

Advertisement

Tapi dengan kesedaran masyarakat mengenai sindiket penipuan yang semakin tinggi, ada juga yang dah ‘bersiap sedia’ menerima panggilan ‘scammer’ ini semua.

Tular di TikTok baru-baru ini  apabila satu perkongsian daripada seorang wanita yang didakwa agak ‘rare’ dan lain daripada yang lain ketika mengelak daripada ditipu ‘scammer’ ini telah mencuit hati netizen.

Dalam video tersebut, wanita yang dikenali sebagai @nurelyn32 itu telah memuat naik rakaman seorang wanita yang sengaja bersuara sengau semasa menjawab pangillan ‘scammer’.

Menjengah ke ruangan komen hantaran TikTok tersebut, ramai netizen terhibur malah ada juga yang meluahkan hasrat untuk meniru kaedah tersebut jika menghadapi perkara yang sama di kemudian hari.

Memang tak jadi ‘scam’ la kan kalau dah macam tu!

Alquran wakaf mekah dan madinah


1 jam lalu

Dianggap ‘Penunggang Agama’, Kegiatan Amal Wakaf Al-Quran Di Mekah & Madinah Didakwa ‘Scam’?


(VIDEO) “Cancel Kena ‘Scam’..”- Berlakon Sengau Jawab Panggilan Scammer, Wanita Ini Undang Tawa Netizen 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo

Back to list