Infotainment

[VIDEO] Dakwa Susu Ibu Tak Ada Nutrisi, Bayi Usia 34 Hari Disuap Madu Oleh Suami & Ibu Mentua

[VIDEO] Dakwa Susu Ibu Tak Ada Nutrisi, Bayi Usia 34 Hari Disuap Madu Oleh Suami & Ibu Mentua
[VIDEO] Dakwa Susu Ibu Tak Ada Nutrisi, Bayi Usia 34 Hari Disuap Madu Oleh Suami & Ibu Mentua 1

[VIDEO] Dakwa Susu Ibu Tak Ada Nutrisi, Bayi Usia 34 Hari Disuap Madu Oleh Suami & Ibu Mentua 2

Umum tahu, madu mempunyai pelbagai kelebihan dan merupakan makanan sunnah yang berkhasiat. Namun begitu, ia tidak sesuai untuk diberikan kepada bayi berumur bawah 12 bulan.

Suami & ibu mentua bagi anak minum madu

[VIDEO] Dakwa Susu Ibu Tak Ada Nutrisi, Bayi Usia 34 Hari Disuap Madu Oleh Suami & Ibu Mentua 3

Menerusi video yang dimuat naik oleh Intampersari di TikTok,¬†berkongsi satu kisah yang agak ‘kurang senang’ untuk dirinya apabila suami serta ibu mentuanya menyuapkan bayinya yang baru lahir dengan madu dan susu kambing.

Difahamkan, suami dan ibu mentuanya itu bertegas berbuat demikian kepada bayi yang baru berusia 34 hari itu dengan mengatakan bahawa minuman berkenaan adalah baik untuk anaknya.

34 hari awak lahir, awak dah diberi susu kambing dan madu dengan ayah dan nenek awak. Kata ayah dan nenek awak, baik untuk bayi.

Lebih mengejutkan lagi apabila ibu mentuanya mengatakan bahawa susu ibu tidak mempunyai nutrisi serta khasiat yang cukup. Meskipun sudah pelbagai cara mereka gunakan bagi memastikan bayi tersebut terus membesar, namun kesihatannya bertambah susut.

Sebab susu ibu ini tak berfungsi dengan sebaik mungkin dan tak ada nutrisi yang sihat. Jadinya awak dikatakan kurang nutrisi oleh nenek kamu dan susu formula tu haram.

Sejak daripada itu, si isteri merasa tidak berpuas hati terhadap suami serta ibu mentuanya itu kerana kedua-duanya enggan bertanggungjawab dengan apa yang sudah terjadi terhadap anaknya itu.

Anak baru berusia 34 hari

@intampersari23 #RejekiWOW #singlemomsoftiktok #SemuaBisaEnak #BertualangRasa #challengetiktok #GiniGayaGue #babyboy #singlemomsoftiktok ? Myself – Bazzi

‘Kesian anak tanggung sakit’

[VIDEO] Dakwa Susu Ibu Tak Ada Nutrisi, Bayi Usia 34 Hari Disuap Madu Oleh Suami & Ibu Mentua 4 [VIDEO] Dakwa Susu Ibu Tak Ada Nutrisi, Bayi Usia 34 Hari Disuap Madu Oleh Suami & Ibu Mentua 5 [VIDEO] Dakwa Susu Ibu Tak Ada Nutrisi, Bayi Usia 34 Hari Disuap Madu Oleh Suami & Ibu Mentua 6 [VIDEO] Dakwa Susu Ibu Tak Ada Nutrisi, Bayi Usia 34 Hari Disuap Madu Oleh Suami & Ibu Mentua 7 [VIDEO] Dakwa Susu Ibu Tak Ada Nutrisi, Bayi Usia 34 Hari Disuap Madu Oleh Suami & Ibu Mentua 8 [VIDEO] Dakwa Susu Ibu Tak Ada Nutrisi, Bayi Usia 34 Hari Disuap Madu Oleh Suami & Ibu Mentua 9

Sumber : intampersari23

[VIDEO] Dakwa Susu Ibu Tak Ada Nutrisi, Bayi Usia 34 Hari Disuap Madu Oleh Suami & Ibu Mentua 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo