Infotainment

[VIDEO] Penyewa Dari ‘Neraka’ Sempat Rosakkan Rumah Sebelum Lari, Tak Setuju Harga Sewa Dinaikkan

[VIDEO] Penyewa Dari 'Neraka' Sempat Rosakkan Rumah Sebelum Lari, Tak Setuju Harga Sewa Dinaikkan 1

[VIDEO] Penyewa Dari 'Neraka' Sempat Rosakkan Rumah Sebelum Lari, Tak Setuju Harga Sewa Dinaikkan 2

June 10th, 2021 | by Shira

Kini Trending

[VIDEO] Penyewa Dari 'Neraka' Sempat Rosakkan Rumah Sebelum Lari, Tak Setuju Harga Sewa Dinaikkan 3

Tidak bertanggungjawab! Itulah perkataan yang paling sesuai menggambarkan sikap bekas penyewa yang tergamak merosakkan harta benda di dalam rumah itu semata-mata tidak berpuas hati kerana tuan rumah mahu membuat rombakan harga sewa.

Artikel Berkaitan: [VIDEO] Tak Bayar Sewa 3 Bulan, Penyewa Selamba Tukar Ibu Kunci Baru, ‘Kurung’ Owner Dalam Rumah

Artikel Berkaitan: Tinggal Bil Elektrik RM3k, Rumah Penuh Tahi, Tuan Rumah Mana Yang Tak Geram Bila…

[VIDEO] Penyewa Dari 'Neraka' Sempat Rosakkan Rumah Sebelum Lari, Tak Setuju Harga Sewa Dinaikkan 5

Menerusi perkongsian Khadijah Shafika, dia sangat terkilan dengan tindakan bekas penyewa rumah itu yang tergamak meninggalkan rumah tersebut dalam keadaan yang tidak terurus. Bahkan, penyewa yang juga merupakan keluarga warga asing itu dipercayai sengaja merosakkan harta benda rumah terbabit termasuklah memutuskan kabel, membiarkan lampu terpasang selama beberapa hari selain meninggalkan rumah dalam keadaan kotor dan berterabur seperti tongkang pecah.

Ayah saya bagi sewa ikut cara orang lama tanpa tenancy agreement tapi bila anak-anak masuk campur, minta passport dari diorang tu, tak bagi-bagi. Marah sebab kami nak rombak harga sewa. Bila ayah saya nak naikkan sewa, macam-macam alasan bagi. So ayah kesian lah, tahun ni memang nekad nak rombak semua.

Bercerita dengan lebih lanjut, Khadijah memaklumkan kesemua penyewa lain sudah bersetuju untuk menandatangani agreement tetapi keluarga yang menyewa rumah ini agak berkeras dan seakan tidak bersetuju dengan perubahan harga sewa yang ditetapkan.

Pemilik rumah iaitu bapa Khadijah kemudian membuat kata putus meminta penyewa terbabit untuk berpindah keluar pada awal tahun ini. Mereka akhirnya keluar pada bulan April lalu. Difahamkan, proses baik pulih rumah tersebut sudah selesai dan mereka juga telah menemui penyewa yang baharu.

@khad_shafeeqaDoakan kami dipermudahkan urusan ya. ##penyewapuaka ##fyp ##tiktokmalaysia ##penyewapengotor cc ? @de_airisrh? Original sound owner rmdnramli – Keyla Azwan

[VIDEO] Penyewa Dari 'Neraka' Sempat Rosakkan Rumah Sebelum Lari, Tak Setuju Harga Sewa Dinaikkan 7

[VIDEO] Penyewa Dari 'Neraka' Sempat Rosakkan Rumah Sebelum Lari, Tak Setuju Harga Sewa Dinaikkan 9 [VIDEO] Penyewa Dari 'Neraka' Sempat Rosakkan Rumah Sebelum Lari, Tak Setuju Harga Sewa Dinaikkan 11 [VIDEO] Penyewa Dari 'Neraka' Sempat Rosakkan Rumah Sebelum Lari, Tak Setuju Harga Sewa Dinaikkan 13 [VIDEO] Penyewa Dari 'Neraka' Sempat Rosakkan Rumah Sebelum Lari, Tak Setuju Harga Sewa Dinaikkan 15

Sumber: Khadijah Shafikah


[VIDEO] Penyewa Dari 'Neraka' Sempat Rosakkan Rumah Sebelum Lari, Tak Setuju Harga Sewa Dinaikkan 17

The following two tabs change content below.[VIDEO] Penyewa Dari 'Neraka' Sempat Rosakkan Rumah Sebelum Lari, Tak Setuju Harga Sewa Dinaikkan 2
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source link
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo