Infotainment

Wanita Ini Protes Tidak Mahu Beredar Dari Pusat Undi

Wanita Ini Protes Tidak Mahu Beredar Dari Pusat Undi
Wanita Ini Protes Tidak Mahu Beredar Dari Pusat Undi 1

Follow Untuk Isu-isu Viral Kemaskini Terkini

Hari ini merupakan hari bersejarah buat rakyat Malaysia di mana mereka yang layak mengundi berpeluang membuang undi dalam memilih pemimpin untuk memacu negara Malaysia.

Artikel Berkaitan:

Di sebalik proses pengundian yang berjalan lancar di sejumlah besar lokasi, lokasi pengundian di sebuah tempat di Setiawangsa menjadi kecoh apabila seorang wanita dilaporkan tidak mahu beredar dari pusat pengundian sebagai tanda protes.

Difahamkan beliau memilih untuk melakukan protes berikutan pihak Pondok SPR SK Setiawangsa tidak membenarkan beliau membuang undi pada hari ini kerana sudah didaftarkan sebagai pengundi pos.

Menurut wanita bernama Aisha Adam, beliau memaklumkan terdapat pihak yang menggunakan maklumat beliau melibatkan alamat dan nombor telefon untuk didaftarkan sebagai pengundi pos sejak 2015.

“Macam mana SOP SPR orang senang-senang register saya sebagai postal voter,” luah Aisha.

Aisha Adam turut memaklumkan beliau sendiri tidak pernah mendaftarkan diri sebagai pengundi pos sewaktu belajar di Australia. Beliau juga memaklumkan sedia membuat laporan polis kelak.

Untuk pengetahuan, ini bukanlah pertama kali Aisha Adam mengunudi sebaliknya beliau sudah dua kali mengundi di tempat yang sama iaitu Setiawangsa.


Wanita Ini Protes Tidak Mahu Beredar Dari Pusat Undi 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo