Infotainment

Zamani Tak Malu Jual Makanan Secara Online Untuk Tambah Pendapatan

Zamani Tak Malu Jual Makanan Secara Online Untuk Tambah Pendapatan
Zamani Tak Malu Jual Makanan Secara Online Untuk Tambah Pendapatan 1

Kini menjual makanan Nasi Udang Manila secara dalam talian, penyanyi Zamani berkata dia tidak kisah tentang pandangan orang terhadap dirinya.

Menurut penyanyi kumpulan Slam itu lagi, tujuan utamanya terjun dalam bidang perniagaan adalah untuk memanfaatkan peluang sementara namanya masih dikenali.

BACA: Sakit Tulang Belakang Makin Merosot, Zamani Bergerak Naik Skuter 3 Roda

“Tak kisahlah orang nak cakap apa. Pada saya, kita kena bangunkan perkara ini sekarang, waktu kita masih ada populariti dan pekerjaan.

“Kalau sampai waktu populariti sudah merudum dan terdesak baru nak buat dan mulakan, mungkin akan menjadi satu tekanan hidup pula.

“Kalau bangunkan waktu sekarang, apabila buat perkara ini secara serius nanti orang sudah tahu dan namanya pun sudah kuat. Ia tak jadi masalah untuk pasarkannya,” katanya.

Zamani berkata dia cuba menceburi perniagaan itu sejak beberapa bulan lalu untuk mencari pendapatan tambahan dan sambutan diterima sangat menggalakkan.

“Nasi udang Manila ini adalah resipi arwah ibu mentua saya. Ia sempat diturunkan kepada isteri saya, Julie dan dia yang masak.

“Penghantaran di kawasan terdekat dibuat oleh saya sendiri serta atas permintaan istimewa pembeli, manakala di kawasan agak jauh menggunakan penghantar makanan.

“Alhamdulillah, sambutan untuk menu ini agak okey. Namun kalau saya sibuk dengan aktiviti seni, ia terpaksa dihentikan sekejap,” katanya. .

Dalam pada itu, Zamani berkata buat masa ini dia menjalankan perniagaan itu secara dalam talian dan turut mempunyai perancangan untuk membuka restoran.

“Kami tak jual di restoran. Kami akan ambil pesanan secara terbuka dalam talian dan tengok pada sambutan. Tengoklah kalau berkembang, kami akan pergi ke arah yang lebih besar seperti buka restoran.

“Saya sebenarnya hantar sendiri tanpa caj dan peminat gembira dapat bergambar dengan saya. Setakat ini paling jauh saya buat penghantaran ialah ke Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA),” katanya.


Zamani Tak Malu Jual Makanan Secara Online Untuk Tambah Pendapatan 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo

Back to list