Infotainment

Ziela Jalil Akui Hampir Dua Tahun Bermadu, Pilih ‘Datuk’ Sebagai Suami

Ziela Jalil Akui Hampir Dua Tahun Bermadu, Pilih 'Datuk' Sebagai Suami 1

Ziela Jalil Akui Hampir Dua Tahun Bermadu, Pilih 'Datuk' Sebagai Suami 2

Semalam hangat diperkatakan di media sosial mengenai penerbit dan pelakon terkenal, Datuk Ziela Jalil apabila ada netizen mendakwa dia sudah pun mendirikan rumah tangga dengan lelaki bergelar Dato’ dan hidup bermadu.

Mengakui sudah hampir dua tahun berkahwin, Ziela berkata dia tiada niat untuk merahsiakan perkahwinan dan menyembunyikan status sebagai isteri kedua. Ujarnya, dia berbuat demikian kerana mahu menjaga hati banyak pihak dan menunggu masa sesuai untuk kongsikan kepada umum.

BACA: Sudah Dua Tahun Kahwin, Gadis Dakwa Ziela Jalil Isteri Kedua Bapanya?

“Sebenarnya, saya sudah lama memasang niat berkongsi berita gembira kepada rakan media. Cuma, saya menanti masa yang sesuai untuk berbuat demikian. Sebagai isteri kedua, saya perlu menjaga hati banyak pihak terutama keluarga isteri pertama.

“Sejujurnya, saya terkejut dan sedikit ralat apabila gadis berkenaan terlebih dahulu mendedahkan perkara ini kepada umum menerusi Twitter.

“Pun begitu, saya bersikap positif dengan melihat tindakannya sebagai satu isyarat menandakan masa untuk saya berkongsi berita ini kepada umum sudah tiba,” katanya kepada BH Online.

Bernikah pada Februari tahun lalu selepas lima minggu berkenalan, Ziela berkata sebelum ini dia sering mengatakan bahawa tidak akan berkahwin lagi namun mungkin sudah ditentukan Ilahi dia akan berumah tangga lagi.

“Suami, Datuk Syed Osman Al Habshee adalah Pengerusi Masjid Ibnu Mas’ud. Kami bernikah pada 17 Februari 2019 selepas lima minggu berkenalan.

“Pada awalnya, saya cuba merahsiakan perkahwinan daripada keluarga termasuk anak-anak kerana tidak mahu melukakan hati mereka. Saya tak mahu mereka merasa seolah-olah saya sudah melupakan bapa mereka.

“Mungkin sudah tersurat jodoh saya dan satu ujian buat saya. Mungkin sebelum ini saya sering mengatakan yang tidak akan berkahwin lagi, namun siapalah saya untuk menidakkan ketentuan Ilahi,” ujarnya.

Menafikan dakwaan kononnya dia berkahwin kerana harta, Ziela berkata suaminya hanya orang biasa. Ujarnya, dia tertarik dengan personaliti lelaki berkenaan yang bersikap terbuka dan seorang yang memahami.

“Bayangkan, selama sebelas tahun saya hidup bersendirian ditemani kenangan bersama arwah suami, sudah tentu agak sukar untuk saya memutuskan untuk berkahwin semula apatah lagi untuk menjalani kehidupan bermadu seperti sebelum ini,” katanya.

Terdahulu, Ziela berkahwin dengan Tan Sri Megat Junid namun suaminya meninggal dunia akibat kanser prostat pada 2008. Hasil perkahwinan, mereka dikurniakan dua orang cahaya mata iaitu Datuk Megat Firdouz Megat Junid dan Dr Puteri Julia Nabilah Megat Junid.Ziela Jalil Akui Hampir Dua Tahun Bermadu, Pilih 'Datuk' Sebagai Suami 2
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source link
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo