Infotainment

Zul Yahya Seru Solat Jemaah Di Masjid Ikut ‘Norma Lama’

Zul Yahya Seru Solat Jemaah Di Masjid Ikut 'Norma Lama' 1

Zul Yahya Seru Solat Jemaah Di Masjid Ikut 'Norma Lama' 2

Nampaknya, pelakon Zul Yahya sekali lagi mencetuskan kontroversi dan menjadi perhatian ramai di media sosial apabila memuat naik video solat jemaah di Instagram tanpa mengamalkan penjarakan sosial.

Menerusi perkongsian itu, Zul turut meluahkan rasa syukur masih lagi merapatkan saf ketika menunaikan solat jemaah. Seperti sudah dijangka, perkongsian pelakon berusia 47 tahun itu mengundang kecaman netizen.

BACA: Bakal Buka Pasar Raya Sendiri, Zul Yahya Tawar Peluang Pekerjaan

Zul Yahya Seru Solat Jemaah Di Masjid Ikut 'Norma Lama' 3

Namun bukan itu sahaja, Zul juga dilihat turut memuat naik kenyataan di Instagram mepersoalkan keyakinnan muslimin terhadap kuasa Allah dan sunnah Nabi S.A.W.

Malah, Zul juga mencadangkan agar solat jemaah di masjid dilakukan mengikut norma lama. Ujarnya lagi, jika dibenarkan solat seperti biasa di masjid boleh diadakan solat hajat untuk memohon bantuan dari Allah.

Zul Yahya Seru Solat Jemaah Di Masjid Ikut 'Norma Lama' 4

Dalam pada itu, Zul mempersoal apa yang perlu ditakutkan sedangkan ada sahaja berhimpun beramai-ramai tetapi jika melibatkan masjid tidak dibenarkan. Katanya, jika ada yang tidak bersedia boleh duduk di rumah.

“Aku cadangkan buka salah satu masjid di setiap kawasan untuk solat berjemaah ikut norma lama. Kami boleh buat solat hajat perdana dan macam-macam amalan untuk memohon bantuan dari Allah.

“Apa yang susah sangat? Apa yang takut sangat? Perkara dunia orang berhimpun tak apa pula. Tapi bab masjid bagi macam-macam alasan yang kadang-kadang tak masuk akal. Yang tak bersedia duduk diam-diam di rumah,” katanya.Zul Yahya Seru Solat Jemaah Di Masjid Ikut 'Norma Lama' 2

Source link
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo