Artikel Terkini

Casio bakal Lancar Model Kolaborasi Baharu Dengan Pasukan Lumba Scuderia Toro Rosso Rakam Keseronokan Pandangan Dunia Sukan Bermotor


TOKYO, 14 Mac 2019 /PRNewswire/ — Casio Computer Co., Ltd., hari ini mengumumkan pelancaran penambahan baharu kepada barisan kronograf sukan berprestasi tinggi EDIFICE yang menggabungkan reka bentuk dinamik dengan teknologi canggih. EDIFICE Scuderia Toro Rosso Edisi Terhad baharu didatangkan dengan tiga model yang direka dengan kerjasama pasukan lumba Formula One Scuderia Toro Rosso, yang mendapat sokongan Casio sebagai rakan kongsi pasukan rasmi.

The new Casio EDIFICE Scuderia Toro Rosso Limited Edition chronograph ECB-900TR
The new Casio EDIFICE Scuderia Toro Rosso Limited Edition chronograph ECB-900TR
The new Casio EDIFICE Scuderia Toro Rosso Limited Edition chronograph EFR-564TR
The new Casio EDIFICE Scuderia Toro Rosso Limited Edition chronograph EQS-920TR

Scuderia Toro Rosso membawakan tenaga mudanya dan kereta lumba yang dikuasakan oleh inovasi teknologi luar biasa ke litar, dalam mengejar kelajuan dengan bersemangat. Casio percaya bahawa kualiti ini amat sepadan dengan konsep jenama untuk EDIFICE dan telahpun menjadi rakan kongsi pasukan rasmi sejak tahun 2016.

Franz Tost, Ketua Pasukan Scuderia Toro Rosso berkata: “Lebih daripada mana-mana sukan lain, kejayaan dalam Formula 1 ditentukan oleh masa. Setiap saat diambil kira dan dengan adanya rakan kongsi seperti Casio EDIFICE yang berkongsi dedikasi yang sama terhadap perincian kepada reka bentuk dan pembangunan teknologi adalah kuncinya. Kronograf Casio EDIFICE Scuderia Toro Rosso Edisi Terhad baharu merupakan hasil daripada perhatian terhadap perincian ini yang benar-benar unik. Kombinasi antara teknologi canggih dan reka bentuk dinamik menonjolkan ciri-ciri yang sama kepada pengeluaran kereta Formula 1 kami.”

ECB-900TR, EQS-920TR dan EFR-564TR baharu mempunyai skema warna yang menerima pakai warna-warna merah, biru dan perak daripada mesin lumba Scuderia Toro Rosso. Reka bentuk keseluruhan jam tangan tersebut diinspirasikan oleh pandangan dunia sukan bermotor, dengan sentuhan khas seperti memberikan indeks jam dengan rupa taip yang menyerupai nombor kereta pasukan. Muka jam dan bekas belakang menampilkan logo pasukan, manakala jarum kedua dihiasi dengan warna-warna bendera Itali, tempat bertapak pasukan tersebut. Butiran ini memberi tambahan kepada reka bentuk model-model yang benar-benar layak untuk bekerjasama dengan pasukan Scuderia Toro Rosso. Jam tangan-jam tangan tersebut turut didatangkan dengan pempakejan khas.

Ketiga-tiga model menampilkan muka berbilang dimensi dan bezel rata, dengan ECB-900TR dan EQS-920TR turut menggunakan sistem kuasa pengecasan solar. ECB-900TR boleh digandingkan dengan telefon pintar melalui Bluetooth® untuk kemudahan penggunaan yang dipertingkat, membolehkan pengguna melaraskan masa dan mengawal fungsi-fungsi jam seperti masa dunia dan penggera daripada aplikasi telefon pintar. LCD di kedudukan jam 12 dan jam 9 memberikan pandangan yang boleh diakses kepada pelbagai maklumat.

Jam tangan-jam tangan ini akan menghubungkan pemilik-pemiliknya dengan pandangan dunia sukan bermotor dan pasukan lumba Scuderia Toro Rosso.

Spesifikasi

ECB-900TR 

Rintangan Air

100 meter

Ketepatan pada Suhu Normal

±15 saat sebulan (tanpa menghubungkannya dengan telefon pintar)

Spesifikasi

Komunikasi

Standard
Komunikasi

Bluetooth® tenaga rendah*

Julat Isyarat

Sehingga 2m (mungkin berbeza bergantung pada keadaan sekeliling)

Penggera

5 penggera berbilang fungsi (setiap hari, 1 kali, dijadualkan), isyarat masa setiap jam

Pemasa Kira Detik

Pemasa kira detik, unit ukuran: 1/10 saat; julat kira detik: 24 jam; julat tetapan masa mula kira detik: 1 saat hingga 24 jam (1-saat tambahan, 1-minit tambahan dan 1-jam tambahan)

Jam Randik

Kapasiti pengukuran: 00’00”000~59’59”999 (untuk 60 minit pertama), 1:00’00”0~23:59’59”9 (selepas 60 minit); unit ukuran: 1/1000 saat (untuk 60 minit pertama), 1/10 saat (selepas 60 minit); mod pengukuran: masa berlalu, masa pusingan; data yang dirakam: sehingga 200 rakaman (masa pusingan ukuran); kelajuan (0 hingga 400 unit/jam)

Fungsi Pautan Mudah Alih

Pelarasan masa automatik (empat kali sehari); masa dunia: lebih 300 bandar; pelarasan masa satu-sentuh; pencari telefon, dsb.

Ciri-ciri Lain

Masa dunia, penunjuk bateri, pensuisan auto waktu jimat siang, kalendar-auto sepenuhnya, nada operasi butang hidup/mati, dwilampu LED, dsb.

Sumber Kuasa

Sistem kuasa Tough Solar (sistem pengecasan-solar)

Anggaran Masa Pengoperasian Bateri

Tempoh operasi tanpa pendedahan kepada cahaya selepas dicaj penuh:

– Kira-kira 6 bulan dengan penggunaan fungsi-fungsi normal

– Kira-kira 19 bulan dengan fungsi penjimatan kuasa DIHIDUPKAN

*Beroperasi dengan ketepatan jam tangan kuarza biasa (pada ±15 saat sebulan) apabila digunakan tanpa menghubungkannya kepada telefon pintar.

Saiz Bekas Jam

51.5×48.0×13.9mm

Jumlah Berat

Kira-kira 163g

 * Tanda kata Bluetooth® dan logo merupakan tanda dagangan berdaftar Bluetooth SIG, Inc. dan sebarang penggunaan tanda ini oleh Casio Computer Co., Ltd. adalah di bawah lesen.

 

EQS-920TR 

Rintangan Air

100 meter

Jam Randik

Jam randik 1-saat; kapasiti pengukuran: 29’59”; mod pengukuran: masa berlalu, masa tempat pertama dan kedua

Ciri-ciri Lain

Paparan tarikh, penunjuk tahap bateri

Sumber Kuasa

Berkuasa solar

Ketepatan pada Suhu Normal

±20 saat sebulan

Anggaran Masa Pengoperasian Bateri

Kira-kira 5 bulan (bermula dengan caj penuh hingga jarum jam berhenti)

Saiz Bekas Jam

56.0 × 47.6 × 12.5 mm 

Jumlah Berat

Kira-kira 170g

 

Io EFR-564TR 

Rintangan Air

100 meter

Ketepatan pada Suhu Normal

±20 saat sebulan

Jam Randik

Jam randik 1/10-saat; kapasiti pengukuran: 59’59”99, masa berlalu, masa tempat pertama dan kedua

Ciri-ciri Lain

Penunjuk tarikh

Hayat Bateri

3 tahun dengan SR920SW

Saiz Bekas Jam

52.0×48.9×12.4mm

Jumlah Berat

Kira-kira 172g

Sumber: Casio Computer Company Ltd

Source link