Artikel Terkini

Eric Tse, Pemuda Yang Mendapat Status Bilionaire Dalam Sekelip Mata


Pemuda yang bernama Eric Tse telah mencapai status billionaire hanya dengan semalam, apabila menerima penyerahan satu perlima dari nilai syarikat Sino Biopharmaceutical Ltd sebagai hadiah dari keluarganya.

Eric Tse yang saja baru menamatkan pengajian telah mendapat durian runtuh apabila kedua ibu bapanya menghadiahkan pegangan syarikat dan menawarkan jawatan eksekutif tertinggi syarikat tersebut.

Bukan itu sahaja, keseluruhan gaya hidup Eric Tse menjadi tumpuan dan perhatian orang ramai apabila pengumuman tersebut di buat. Sehinggakan pengikut laman Instagram peribadi beliau meningkat sebanyak 10,000 pengikut, kurang dari tempoh 24 jam apabila kenyataan penyerahan tersebut diumumkan.

Pada asalnya Eric Tse dilahirkan di Seattle, Washington dan merupakan graduan daripada The Wharton School of Finance. Beliau telah dibesarkan di Hong Kong.

Menurut kenyataan peribadinya, beliau bukan menginginkan untuk berada dalam senarai manusia terkaya di dunia, tetapi beliau menerimanya dengan hati terbuka kerana ingin meneruskan legasi kejayaan keluarganya dalam bidang perniagaan.

Instafamous:

Sejak daripada itu, kehidupan beliau seringkali menjadi tumpuan media dan orang ramai. Beliau sering memuat naik gambarnya berpesta dengan selebriti-selebriti terkenal seperti Rihanna dan ramai lagi.

Beliau lebih gemar melancong keliling dunia melawat pusat-pusat pelancongan mewah, seperti Paris, Dubai dan banyak lagi.

Tahukah anda, menurut Forbes, aset kekayaan beliau lebih besar daripada pengasas Starbucks, Howard Schultz, iaitu $3.5 bilion lebih banyak. Manakala beliau juga lebih kaya daripada CEO Snapchat, Even Spiegel sebanyak $2.1 bilion.

Menjadi lebih unik dan istimewa apabila nilai kekayaan beliau tanpa bersusah-payah dan bebas cukai, disebabkan hadiah kekayaan dari keluarganya. Disebabkan aset kekayaan tersebut beliau secara tiba-tiba tersenarai sebagai orang ke-550 terkaya di dunia, dan merupakan salah seorang yang terkaya di Asia.

Ibu bapa Eric Tse adalah pengarah eksekutif di Sino Biopharmaceutical Ltd. Beliau akan memangku jawatan pengarah jawatan-kuasa eksekutif syarikat tersebut. Berdasarkan jawatan tersebut, beliau akan menerima gaji sebanyak $498,000 setiap tahun, tidak termasuk bonus.

Syarikat tersebut telah diasaskan oleh bapanya dan dibangunkan bersama-sama dengan keluarga mereka. Setelah penyerahan pegangan syarikat tersebut, kakaknya telah menandatangani perjanjian penyerahan pemilikan syarikat kepadanya buat sementara waktu.

Komen

komen

Source link