Artikel Terkini

Rahsia Menghias Bilik Tidur Kecil Dan Sempit

5577 22 53 750833 - Rahsia Menghias Bilik Tidur Kecil Dan Sempit


Jangan jadikan saiz kecil sebagai alasan untuk anda tidak menghias dan mengemas bilik tidur. Bilik tidur bukan sahaja merupakan ruang untuk tidur dan berehat semata-mata, Ia juga merupakan ruang privasi yang dapat menterjemahkan keperibadian pemilik. Jadi, tak kiralah bilik anda besar dan lapang mahupun kecil dan sempit, ambil masa untuk menghias dan mengemas ruangan ini. Keselesaan di bilik tidur juga dalam menjamin hari esok yang lebih segar dan bertenaga.
Jadi, mari IMPIANA kongsikan beberapa tips menghias bilik tidur yang kecil.

16ee2ac31924da4361d3e920c299c748 duck egg bedroom bedroom accent walls - Rahsia Menghias Bilik Tidur Kecil Dan SempitGunakan Warna Pastel
Pemilihan warna ini mampu memberi impak keluasan pada ruang bilik anda. Malah ia juga dapat memberi mood yang tenang kepada anda. Jom, kemas bilik anda sekarang, dengan keluarkan perabot dan barangan kamar tidur supaya memudahkan proses mengecat bilik anda. Antara warna yang sesuai dengan bilik tidur tidur adalah seperti warna putih, biru pastel, hijau pastel, dan kelabu lembut. Pemilihan warna gelap juga sebenarnya boleh namun hanya di beberapa bahagian dinding bilik sahaja.

Pemilihan Perabot
Sesudah mengecat bilik anda, jom kita masukkan semula perabot mengikut kedudukan yang bersesuaian. Sesebuah bilik tidur hanya memerlukan katil, meja sisi dan almari sahaja, jika masih memiliki ruang anda boleh masukkan perabot tambahan. Pilih saiz katil atau perabot yang sesuai dengan bilik anda. Jika mempunyai bajet yang berlebihan apa kata anda tempah almari bina dalam di bilik tidur anda.
bedroom beautiful image of ikea bedroom design and decoration using black and white geometric pattern bedroom rug including nautical stainless steel dome bedroom pendant lamp shades and modern white s - Rahsia Menghias Bilik Tidur Kecil Dan Sempit
Ruang Penstoran

“Wah, banyaknya barang-barang!” Ini lah masanya untuk anda mengelas semula barangan anda yang sudah tidak dipakai dan yang masih dipakai. Untuk barangan yang anda hendak simpan, anda boleh meletakkan ia kedalam kotak-kotak dan labelkan ia mengikut jenis barangan.

Elemen Cermin

IMPIANA sarankan kepada anda untuk miliki cermin yang bersaiz besar untuk bilik tidur anda. Cermin mampu memberikan kesan luas terhadap ruang bilik anda. Selain itu, cermin bersaiz besar ini akan memberi lebih kepuasan kepada anda disaat berada di kamar tidur.

Elegant wooden bakdrop and TISDAG floor lamp create a refined ambiance in this small bedroom setup - Rahsia Menghias Bilik Tidur Kecil Dan SempitPencahayaan

Dapatkan lampu tidur atau apa jua jenis rekabentuk lampu yang bersesuai dalam bilik anda. Kehadiran cahaya lampu pada bilik tidur mampu memberi mood yang tenang dan romantik kepada anda. Terdapat pelbagai jenis lampu untuk kamar tidur, seperti lampu meja, lampu dinding malah lampu yang terletak pada kepala katil anda. Barulah kamar tidur anda seakan-akan kamar tidur hotel.

Dresser Twin Bed Studio Apartment 58769f453df78c17b66baa43 - Rahsia Menghias Bilik Tidur Kecil Dan SempitKemasan lembut

Kemasan lembut yang dimaksudkan disini adalah seperti cadar, langsir dan fabrik yang terdapat dibilik anda. Pilihlah warna cadar yang bersesuai dengan bilik anda. Percaya atau tidak, corak atau motif yang terdapat pada cadar mampu memberikan mood riang kepada emosi anda, hal ini kerana saat anda keletihan pulang dari bekerja mood anda akan berubah lebih tenang apabila melihat katil, betul atau tidak?

Komen anda

Source link