Pengenalan Syarikat

IBS Focus Construction adalah sebuah syarikat yang menjalankan kerja-kerja membina dan mengubahsuai bangunan dengan menggunakan teknologi IBS (Industrial Building Systems) yang diiktiraf oleh CIDB dan SIRIM. Dengan lebih 20 tahun pengalaman dalam bidang pembinaan rumah, kami sentiasa mengutamakan kepuasan pelanggan dengan kualiti kerja yang tinggi.

Pengurusan Syarikat

Saif Muhtar

Pengarah Urusan

Beliau telah menceburi bidang pembinaan rumah semenjak berusia 18 tahun setelah ayahnya meninggal dunia pada tahun 2005. Semenjak dari itu, beliau telah menguruskan pembinaan lebih 100 unit rumah; menyambung legasi yang telah ditinggalkan oleh arwah ayahnya.

Seiring dengan perkembangan teknologi dalam pembinaan rumah, beliau telah melakukan enovasi dengan menggunakan konsep pembinaan rumah pasang siap “Schnell” yang berpusat di Itali.

Kini beliau menjadi salah seorang pelopor dalam pembinaan rumah menggunakan Panel Konkrit IBS.

En Maftuhin

Pengurus Projek

Beliau mempunyai pengalaman yang cukup luas dalam pembinaan rumah iaitu selama 20 tahun. Bermula dari seorang buruh binaan biasa, sehinggalah pernah ditugaskan mengetuai pembinaan sebuah sekolah di Gua Musang, Kelantan.

Sewaktu awal kemasukan teknologi IBS ke Malaysia, beliau telah dihantar ke Bandung, Indonesia untuk mempelajari cara & teknik pembinaan rumah pasang siap menggunakan Panel IBS. Sekembalinya dari Bandung, beliau menjadi pakar rujuk dalam pembinaan rumah berkonsepkan Panel Konkrit IBS.