Infotainment

Janna Nick Dikecam Nak Bina Pusat Tahfiz, PU Syed Nasihat Netizen Jangan Pertikai Rezeki Artis

Janna Nick Dikecam Nak Bina Pusat Tahfiz, PU Syed Nasihat Netizen Jangan Pertikai Rezeki Artis
Janna Nick Dikecam Nak Bina Pusat Tahfiz, PU Syed Nasihat Netizen Jangan Pertikai Rezeki Artis 1

Baru-baru ini netizen mempersoal niat baik Janna Nick untuk membina pusat tahfiz dan anak yatim oleh kerana hasil duit yang diperoleh sebagai anak seni.

Oleh kerana pertikaian yang disuarakan oleh netizen, PU Syed atau nama sebenarnya Syed Mohd Bakri Syed Ishak, 40, menyatakan bahawa manusia tidak mempunyai hak menilai pendapatan seseorang.

PU Syed juga turut menyokong keinginan artis berkenaan untuk mendirikan pusat tahfiz. Menurutnya juga, perkara tersebut merupakan perkara yang baik dan pembukaan pusat tahfiz mampu membuka peluang untuk masyarakat mengumpul dan menyumbang pahala.

Janna Nick Dikecam Nak Bina Pusat Tahfiz, PU Syed Nasihat Netizen Jangan Pertikai Rezeki Artis 2

Selain itu, berdasarkan laporan mstar, PU Syed juga berkata bahawa perbuatan Janna Nick itu merupakan salah satu cara untuk berhijrah dan statusnya sebagai seorang ‘public figure’ mampu menarik minat ramai orang untuk melakukan perkara yang sama.

Dia juga berharap supaya netizen lebih bertenang sebelum menyuarakan sesuatu dan bertindak lebih matang kerana perkara yang hendak dilakukan itu adalah halal dan berniat baik.

Sebelum ini pelakon Janna Nick memuat naik kongsian di Instagram miliknya bertanyakan pendapat orang ramai tentang duit hasil kareernya selama ini sama ada halal ataupun haram.

Janna Nick Dikecam Nak Bina Pusat Tahfiz, PU Syed Nasihat Netizen Jangan Pertikai Rezeki Artis 3

Janna Nick juga pernah meluahkan hasrat untuk membuka pusat tahfiz yang bernama Kompleks Tahfiz & Anak Yatim Nurul Jannah di Kampung Bukit Kechil, Simpor, Kedah namun inisiatif itu mendapat komen negatif oleh netizen.

janna nick dikecam pakai jubah ketat


21 jam lalu

“Pakailah Jubah Longgar, Apo La” – Netizen Kecam Janna Nick Pakai Baju Sendat Lawat Pusat Tahfiz


Janna Nick Dikecam Nak Bina Pusat Tahfiz, PU Syed Nasihat Netizen Jangan Pertikai Rezeki Artis 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo

Back to list