Infotainment

“Kebas Sampai Licin” – Wanita Dedah Pencuri ‘Kantoi’ Guna Kad ATM Miliknya Untuk Shopping Raya

“Kebas Sampai Licin” – Wanita Dedah Pencuri ‘Kantoi’ Guna Kad ATM Miliknya Untuk Shopping Raya
“Kebas Sampai Licin” – Wanita Dedah Pencuri ‘Kantoi’ Guna Kad ATM Miliknya Untuk Shopping Raya 1

Seorang wanita baru-baru ini telah membuat pendedahan di Facebook mengenai seorang lelaki didakwa mencuri kad ATM miliknya untuk kegunaan membeli-belah di butik terkemuka.

Menurut wanita yang dikenali sebagai Haziqa Asyiqin ini, lelaki itu telah mengambil kad ATM yang tertinggal dan kemudiannya menggunakan sistem paywave kad tersebut untuk ‘shopping’ sakan.

Gelagat lelaki itu turut dirakam menerusi CCTV di beberapa buah butik yang memaparkan dia sedang menggunakan kad tersebut untuk melakukan pembayaran.

Kata wanita itu lagi, dia tidak berniat untuk membuka aib namun lelaki itu sepatutnya lebih bertanggungjawab dan menyerahkan kembali kad ATM tersebut kepada dirinya kerana lelaki itu mempunyai peluang untuk berbuat demikian.

Menjengah ke ruangan komen, ramai netizen menyarankan agar wanita tersebut membuat laporan polis bagi mengesan siapakah lelaki itu memandangkan rakaman CCTV juga telah dapat ‘menangkap’ wajah individu tersebut.

Dalam pada itu, ramai juga yang merasa gusar dengan sistem paywave berikutan ia terlihat senang untuk sesiapa saja membuat pembayaran di mana-mana terminal meskipun sudah dicuri oleh individu lain.

peniaga tukar harga


17 jam lalu

(VIDEO) Selamba Tukar Harga, Lelaki Ini Dakwa Peniaga Naikkan Harga Makanan Ketika Tengah Laku


“Kebas Sampai Licin” – Wanita Dedah Pencuri ‘Kantoi’ Guna Kad ATM Miliknya Untuk Shopping Raya 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo

Back to list